Udruženje studenata turizma i ugostiteljstva „Pavle Tomić“

 

Udruženje studenata turizma i ugostiteljstva „Pavle Tomić“ osnovano je 2022. godine sa idejom da okupi studente turizma, hotelijerstva i gastronomije zbog edukacije, i razmene iskustava sa praksi i stručnih događaja tako i zbog promovisanja nauke među mladima.

Profesor dr Pavle Tomić bio je redovan profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Zaslužan je za razvoj Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Bio je dekan Prirodno-matematičkog fakulteta od 2001-2005. godine.

Plan aktivnosti udruženja je redovno okupljanje na raznim naučno-popularnim predavanjima, različitim praktičnim radionicama i terena za potrebe nauke.

Ciljevi Udruženja su:

  • podsticanje, okupljanje i organizovanje mladih ljudi za bavljenje naučno – istraživačkim radom,
  • doprinos ostvarivanju opštih i širih društvenih interesa u oblasti nauke i obrazovanja organizovanim radom sa talentovanim studentima,
  • doprinos očuvanju životne sredine kao i posticanje individualnog i naučno – istraživačkog rada mladih,
  • razmena iskustava o vršenju aktivnosti u pojedinim društvenim organizacijama,
  • interpretiranje naučnog stvaralaštva studenata domaćoj i svetskoj javnosti,
  • unapređenje nastave i unapređenje položaja studenata na fakultetu i društvu, unapređenje aktivnog uticaja studenata na donošenje odluka.

Pored formalnog obrazovanja koje se stiče na fakultetu, ostvarivanje praktičnih iskustava koja će doprineti daljem usavršavanju studenata.

 

Predsednik udruženja: Filip Petošević


Kontakt: ustup.tomic2022@gmail.com
Instagram: udruzenje_pavletomic
Facebook: Udruženje studenata turizma i ugostiteljstva ,,Pavle Tomić”