Udruženje studenata turizma i ugostiteljstva „Pavle Tomić“

 

Udruženje studenata turizma i ugostiteljstva „Pavle Tomić“ najmlađe je udruženje na PMF-u u Novom Sadu, osnovano 2022. godine, sa idejom da okupi studente turizma, hotelijerstva i gastronomije radi edukacije i promovisanja nauke i turizma među mladima. Plan aktivnosti udruženja uključuje organizaciju naučno-popularnih predavanja, kao i manjih terena i izleta u vidu praktičnog angažovanja studenata.

Udruženje nosi ime po cenjenom profesoru i bivšem dekanu Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu – dr. Pavlu Tomiću. Istaknuti profesor zaslužan je za razvoj samog Departmana, a posebno za razvoj oblasti turizma kao nauke.

Za kratko vreme postojanja Udruženja, uspešno su realizovana:

  • Naučno-popularna predavanja u prostorijama Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, na kojima smo ugostili stručnjake iz turističke privrede, starije kolege sa iskustvom i radom u struci, kao i mnoge organizacije koje se bave angažovanjem mladih.
  • Zanimljivi tereni i izleti, uključujući Eko-kamp na Fruškoj Gori, Sremski Karlovci i dr.
  • Posete stručnim skupovima i konferencijama (Turistički samit u Inđiji i u Sarajevu, Konferencija posvećena svetskom danu turizma, Sajam turizma u Beogradu)
  • Mini sajam ,,Sa Srbijom na TI“, koji je maja 2023. godine bio održan u prostorijama Departmana za biologiju i ekologiju u organizaciji Udruženja

Promocija Udruženja na Sajmu turizma u Novom Sadu 2023. godine, gde je u sklopu Privredne komore Vojvodine od 30.11 do 02.12 Udruženje dobilo sopstveni štand
Naša naučno-popularna predavanja se održavaju svakog drugog utorka u Sali 1 na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu u 19h.

Predsednik udruženja: Strahinja Pavlović
Članovi predsedništva: Andrija Milić, Marija Gološin, Nevena Mladenović, Ivana Rikić


E-MAIL: ustup.tomic2022@gmail.com
INSTAGRAM: @udruzenje_pavletomic
FACEBOOK: Udruzenje studenata turizma i ugostiteljstva ,,Pavle Tomić”
LINKEDIN: Udruženje studenata ,,Pavle Tomić&quot”