OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE TURIZMA
MODUL
NUTRICIONIZAM I DIJETETIKA U UGOSTITELJSTVU
Osnovne akademske studije Turizam (4 godine, 240 ESPB)
Izlazno zvanje: Diplomirani menadžer, sa bližim određenjem u Dodatku diplome – Nutricionizam i dijetetika u ugostiteljstvu
Neizostavan element razvoja i održavanja normalnih funkcija organizma predstavlja uravnotežena ishrana. Na našem Departmanu, na modulu Nutricionizam i dijetetika obrazuju se budući menadžeri dijetetike i nutricionizma. Na smeru Turizam, na katedri za gastronomiju, u okviru modula Nutricionizam i dijetitika u ugostiteljstvu stiču se znanja iz gastronomije, menadžmenta, marketinga sa posebnim usmerenjem na nutricionizam i dijetetiku. Pored stručnih predmeta iz oblasti gastronomije studenti izučavaju i oblast nutricionizma, a sva stečena znanja su od velikog značaja u obavljanju buduće profesije.
- Pogledajte celokupan plan i program na: Plan i program – kurikulum
- Pogledajte knjigu nastavnika: OAS Turizam
- Pogledajte knjigu predmeta: OAS Turizam
- Za više informacija o prijemnom ispitu posetite: Prijemni ispit
- Prijavite se na obaveštenja u vezi prijemnog ispita putem mejla: Prijava za obaveštenja
- Pronađite odgovore na najčešće postavljena pitanja u vezi prijemnog ispita: Često postavljana pitanja
- Pogledajte prezentaciju svih smerova na našem Departmanu: Prezentacija
- Pročitajte nešto više o studiranju na našem Departmanu ovde: Blog Geonatur
- Pogledajte ceo spisak aktuelnih studijskih programa: Studijski programi
Tokom studiranja na Modulu Nutricionizam i dijetetika u ugostiteljstvu studenti obavljaju stručnu praksu u velikom broju istaknutih objekata sa ciljem sticanja praktičnih znanja koja će ih u potpunosti spremiti za rad u oblasti nutricionizma i dijetetike. Neki od centara u kojim naši studenti obavljaju stručnu praksu su: nutricionističke ordinacije, bolnice, banjska lečilišta i hoteli visoke kategorije u kojima postoji potreba za personalizovanom uslugom ishrane.
Profesori i asistenti na smeru OAS Nutricionizam i dijetetika u ugostiteljstvu se pomoću brojnih projekata konstantno usavršavaju sa ciljem da poboljšaju kvalitet izvođenja nastave. Primeri takvih projekata su:
- Nutritivni, senzorni i gastronomski potencijal invazivne vrste raka Faxonius limosusu funkciji održivog razvoja ugostiteljsko turističkog sektora AP Vojvodine.
- Povezanost nemačkog gastronomskog identiteta i ugostiteljsko turističke ponude u Vojvodini.
- Otpad u održivom ugostiteljstvu Vojvodine.
- Biotechnological tools for optimization of short and medium chain carbohydrates content in cereal-based food to prevent gastrointestinal disorders – GutFriendlyCarbs.
- Osim navedenog, naš Departman je opremljen najsavremenijom opremom za potrebe praktične nastave, a kroz kabinet možete da se prošetate pomoću virtuelne ture na You Tube-u.
Pored prakse koju studenti pohađaju tokom zimskog i letnjeg semestra postoji i nastavak tokom letnjih meseci kada naši studneti odlaze na ferijalnu praksu na kojoj uz mentorstvo zaposlenih postižu značajne rezultate i napredak u sticanju mnogih praktičnih znanja i veština koja doprinose razvoju njih kao menadžera u nutricionizmu. Studenti kroz sve godine OAS prolaze od najnižih do rukovodećih nivoa u sistemima što je za budućeg menadžera u ovoj oblasti od velikog značaja, kako bi nakon završetka osnovnih studija primenom praktičnih i teorijskih znanja bili spremni da odgovore savremenom izazovima postavljenim pred jednog menadžera u nutricionizmu.
Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]
A takođe i da se prijavite na naš newsletter, gde delimo najnovije naučno-popularne tekstove iz oblasti u kojima su naši profesori i saradnici usavršavani.