OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE

LOVNI TURIZAM

 

Osnovne akademske studije Turizam (4 godine, 240 ESPB)
Izlazno zvanje: Diplomirani menadžer, sa bližim određenjem u Dodatku diplome – Lovni turizam

Studentima na modulu Lovni turizam u trajanju četiri godine se pruža multidisciplinarno obrazovanje u teoriji i praksi omogućavajući sticanje neophodnih kompetencija za obavljanje širokog spektra aktivnosti u oblasti lovnog turizma.  Multidisciplinarni pristup kombinuje široki spektar znanja iz turizma, lovstva, biologije, ekologije, menadžmenta, šumarstva i ekonomije. Na prvom mestu studenti se bave osnovama odgovornog planiranja i organizacije turističkih sadržaja, što se ogleda kroz mogućnost zaposlenja na pozicijama menadžera, savetnika, organizatora događaja i slično tome.

Pored toga, znanja iz lovstva i srodnih oblasti pružaju dodatne prilike u organizaciji i izvođenju lovno-turističkih sadržaja, ali i ostalih vidova turizma u prirodnim okruženjima. Upravo iz ovih razloga nastava je izbalansirana sa predmetima iz različitih oblasti kako bi pružila sintezu ključnih znanja. Pored teorijskog znanja, studenti će steći i praktičnu obuku pohađajući terensku nastavu i praksu, tokom svih godina studija. Ona se sastoji iz obilazaka i rada u renomiranim državnim institucijama i preduzećima, kao i u privatnom sektoru. Studenti na modulu Lovni turizam imaju prilike da urade praksu u nekoliko istaknutih preduzeća i institucija koje se bave lovstvom i zaštitom prirode:

Profesori i asistenti na modulu Lovni turizam se pomoću brojnih međunarodnih projekata konstantno usavršavaju sa ciljem da poboljšaju kvalitet izvođenja nastave. Primeri takvih projekata su:

Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]

A takođe i da se prijavite na naš newsletter, gde delimo najnovije naučno-popularne tekstove iz oblasti u kojima su naši profesori i saradnici usavršavani.

Za kraj pogledajte iskustva naših studenata na modulu Lovni turizam: Turizmolog, Isidora Popović