MASTER AKADEMSKE STUDIJE GEOGRAFIJE

MODUL

GEOINFORMATIKA

 

Master akademske studije Geografija (jedna godina, 60 ESPB)
Izlazno zvanje: Master geograf, sa bližim određenjem u Dodatku diplome – geoinformatičar

Na master akademskim studijama Geografije, modulu Geoinformatika studenti se upoznaju sa geografskom sredinom na savremen način kroz pojam geografskih informacionih sistema. Tokom master studija koriste se najnovije GIS tehnologije i metode za prikupljanje, skladištenje, analizu i vizuelizaciju prostornih baza podataka. Nakon završenih master studija, studenti su spremni da primenjuju napredne tehnike analize geografskih podataka u različitim oblastima, od prostornog planiranja do lovnog turizma. 

Studenti osim teorijskog znanja imaju obaveznu praksu tokom letnjeg semestra, u firmama i institucijama gde se  aktivno koriste i analiziraju geoprostorni podaci, u kojima se nakon prakse mnogi i zaposle. 

Profesori i asistenti na smeru MAS Geoinformatika se pomoću brojnih međunarodnih projekata konstantno usavršavaju sa ciljem da poboljšaju kvalitet izvođenja nastave. Neki od takvih projekata su:

Ako želite da se usavršavate u sferi geoinformatičkih znanja koja se primenjuju u geodetskim i kartografskim službama, kao i u preduzećima koja se bave izradom softvera, poljoprivredom, saobraćajem, šumarstvom, rudarstvom i energetikom, ovaj master je za vas!

Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]

A takođe i da se prijavite na naš newsletter, gde delimo najnovije naučno-popularne tekstove iz oblasti u kojima su naši profesori i saradnici usavršavani.