DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE

      DOKTOR NAUKA – TURIZAM

 

 

3 godine, 180 ESPB

Zvanje nakon doktoriranja: Doktor nauka – menadžment i biznis

 

Osnovna svrha studijskog programa je oblikovanje odgovornih naučnika sposobnih za nezavisna istraživanja u oblasti turizma, hotelijerstva, gastronomije i lovnog turizma, po najvišim međunarodnim stručnim standardima i potrebama društva i privrede. Program pruža sveobuhvatne kompetencije za razvoj turističkih destinacija i hotelskih preduzeća, oslanjajući se na integrisan pristup i kompetitivne prednosti kao što su resursi i partnerstva. Takođe, usmerava studente ka primeni savremenih metoda upravljanja hotela i restoranskih lanaca baziranih na modernom liderstvu, motivaciji i uslužnoj orijentaciji.

 

 

Studenti se najpre osposobljavaju za sticanje teorijskih znanja i metodologija za unapređenje oblasti turizma i hotelijerstva, razvijanje sposobnosti prenošenja naučnih saznanja u praktične veštine upravljanja destinacijama, turizmom i hotelima, a zatim za ovladavanje samostalnim naučno-istraživačkim radom, kritičkim razmišljanjem i originalnim istraživanjima. Osim navedenog, podstiče se razvijanje kreativnih sposobnosti i praktičnih veština za karijeru u privredi. Ukupno gledano, ovaj smer osnažuje stručnjake za napredak u naučnom i praktičnom domenu navedenih disciplina, te im omogućava da postignu relevantne kompetencije za uspešno upravljanje destinacijama i preduzećima u ovoj oblasti.

 

Profesori na ovom smeru se pomoću brojnih međunarodnih i nacionalnih projekata konstantno usavršavaju sa ciljem da poboljšaju kvalitet izvođenja nastave. Primeri takvih projekata su:

 

Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]

A takođe i da se prijavite na naš newsletter, gde delimo najnovije naučno-popularne tekstove iz oblasti u kojima su naši profesori i saradnici usavršavani.