GIS DAN 2023

 

Velika nam je čast i zadovoljstvo da Vas pozovemo da učestvujete na međunarodnom GIS danu 2023. godine koji će se održati 15. novembra 2023. godine u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu sa početkom u 11h u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta.

GIS dan je globalni događaj koji je prvi put održan 1999. radi jačanja svesti javnosti o značajnom doprinosu geoinformacionih tehnologija u našim životima. U Srbiji se GIS dan obeležava od 2013. Ovo je prilika za povezivanje univerziteta, škola, kompanija, neprofitnih organizacija i GIS stručnjaka, i ima za cilj predstavljanje uspešnih primera integracije ovih tehnologija u različitim sferama ljudske delatnosti.

 

 

Broj učesnika na konferenciji je ograničen. Registraciju učešća možete izvršiti klikom na dugme ispod.

REGISTRACIJA UČESNIKA

Ukoliko ste izvršili registraciju a niste u mogućnosti da prisustvujete molimo vas da nas o tome obavestite na mejl gisdaypmf@gmail.com

 

Učešće na događaju je besplatno: registraciju možete izvršiti klikom na dugme iznad.

 

Priključite se radionicama: organizovaće se dve praktične radionice za sve koji žele da steknu nove GIS veštine.

 

Napravite poster prezentaciju i osvojite nagradu: svi studenti i učenici mogu izložiti radove iz oblasti GIS-a na poster prezentaciji u okviru događaja. Za najbolje su pripremljene vredne nagrade i biće dodeljene na samom GIS danu (na isti dan kad budu prijave, biće i uputstvo za prijavu radova). Šablon (template) za poster možete preuzeti klikom ovde.

 

Napišite rad za naučni časopis: svi studenti koji budu izlagali radove na GIS danu mogu da objave iste u naučnom časopisu Researches Review of the Department of Geography, Tourism and Hotel Management, trenutno kategorizovan kao M54.

 

Vidimo se 15. Novembra u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu!