SARADNJA SA PRIVREDOM

 

Cilj saradnje sa privredom je podsticanje transfera znanja i stvaranje dugoročnih partnerstava. Aktivnosti i usluge namenjene privredi obuhvataju:

 

TURIZAM

  • Razvoj kompetencija ljudskih resursa u privredi Srbije;
  • Konsultantske usluge iz oblasti turizma;
  • Izrada strategija razvoja turizma određenih turističkih destinacija, opština ili regija;
  • Izrada studija izvodljivosti razvoja turizma pojedinih turističkih destinacija;
  • Učestvovanje na kreativnim radionicama i okruglim stolovima;
  • Članstvo u komisijama za ocenu kvaliteta usluga u turističkom sektoru.
  • Organizovanje naučnih i stručnih skupova.

 

Kontakt:

Dr Kristina Košić | 021/485-2835 kristina.kosic@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs

 

KULTURNI TURIZAM

  • Brendiranje i marketing lokaliteta kulturnog nasleđa;
  • Analiza tržišta, evaluacija i očuvanje kulturnog nasleđa;
  • Merenje uticaja evropskih kulturnih prestonica;
  • Konsultantske usluge u vezi sa upotrebom informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u kulturnom turizmu.

Kontakt:

Dr Tatjana Pivac | 021/485-2835 tatjana.pivac@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs

 

LOVNI TURIZAM

  • Izrada studija izvodljivosti, planova i programa reintrodukcije i naseljavanja divljači u lovišta;
  • Uvođenje GIS-a u sve faze lovnog gazdovanja i digitalizacija lovišta;
  • Izrada projekata za izgradnju uzgojnih i proizvodnih objekata;
  • Izrada studija o razvoju lovstva i lovnog turizma u zemlji i inostranstvu;
  • Priprema sajmova, izložbi trofeja i drugih lovačkih manifestacija;
  • Edukacija za pojedine oblasti iz lovstva o uzgoju i zaštiti divljači u lovištima kao i konsalting u oblasti lovstva i lovnog turizma;
  • Edukacija vodiča u lovnom i outdoor turizmu;

 

Kontakt:

Dr Zoran A. Ristić | 021/485-2786 zoran.ristic@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs

 

HOTELIJERSTVO

  • Obuka za primenu softverskog paketa Micros Fidelio Suite8 (Oracle Hospitality Suite8) koji predstavlja fleksibilan softverski paket, dizajniran da maksimalno poveća efikasnost hotelskog poslovanja;
  • Obuka iz barskog poslovanja;
  • Radionice iz oblasti poznavanja i senzorike vina i drugih pića;
  • Izrada studija izvodljivosti izgradnje hotela i restorana;
  • Kosultatntske usluge iz oblasti hotelijerstva i restoraterstva;
  • Saradnja sa stručnim udruženjima u cilju pružanja konkurentske prednosti polaznicima na obukama;
  • Učešće u komisijama za ocenu kvaliteta usluga u ugostiteljsko-turističkom sektoru;
  • Podrška za team building i korporativne događaje.

 

Kontakt:

Dr Ivana Blešić | 021/485-2835 ivana.blesic@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs

 

GASTRONOMIJA

  • Trening zaposlenih za rad u ugostiteljskim kuhinjama i u radu sa hranom;
  • Obuka o poslovanju po principima HACCP sistema u ugostiteljstvu;
  • Obuka o senzornom kvalitetu jela, uparivanju hrane i vina i metodama toplotne obrade hrane;
  • Kosultatntske usluge iz oblasti kvaliteta hrane, pripreme i proizvodnje hrane u ugostiteljstvu;
  • Konsultaske usluge u oblasti planiranja gastronomske ponude, organizacije rada u ugostiteljskim kuhinjama i menadžemeta;
  • Selekcija studenata i ostalih kadrova za određene radne pozicije u ugostiteljstvu;
  • Podrška i konsalting u organizaciji i realizaciji gastronomskih takmičenja i događaja;
  • Izrade studija izvodljivosti za ugostiteljske objekte za pružanje usluga hrane i pića.

Kontakt:

Dr Dragan Tešanović | 021/485-2786 dragan.tesanovic@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs