SARADNJA SA PRIVREDOM
Cilj saradnje sa privredom je podsticanje transfera znanja i stvaranje dugoročnih partnerstava. Aktivnosti i usluge namenjene privredi obuhvataju:
TURIZAM
- Razvoj kompetencija ljudskih resursa u privredi Srbije;
- Konsultantske usluge iz oblasti turizma;
- Izrada strategija razvoja turizma određenih turističkih destinacija, opština ili regija;
- Izrada studija izvodljivosti razvoja turizma pojedinih turističkih destinacija;
- Učestvovanje na kreativnim radionicama i okruglim stolovima;
- Članstvo u komisijama za ocenu kvaliteta usluga u turističkom sektoru.
- Organizovanje naučnih i stručnih skupova.
Kontakt:
Dr Kristina Košić | 021/485-2835 kristina.kosic@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs
KULTURNI TURIZAM
- Brendiranje i marketing lokaliteta kulturnog nasleđa;
- Analiza tržišta, evaluacija i očuvanje kulturnog nasleđa;
- Merenje uticaja evropskih kulturnih prestonica;
- Konsultantske usluge u vezi sa upotrebom informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u kulturnom turizmu.
Kontakt:
Dr Tatjana Pivac | 021/485-2835 tatjana.pivac@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs
LOVNI TURIZAM
- Izrada studija izvodljivosti, planova i programa reintrodukcije i naseljavanja divljači u lovišta;
- Uvođenje GIS-a u sve faze lovnog gazdovanja i digitalizacija lovišta;
- Izrada projekata za izgradnju uzgojnih i proizvodnih objekata;
- Izrada studija o razvoju lovstva i lovnog turizma u zemlji i inostranstvu;
- Priprema sajmova, izložbi trofeja i drugih lovačkih manifestacija;
- Edukacija za pojedine oblasti iz lovstva o uzgoju i zaštiti divljači u lovištima kao i konsalting u oblasti lovstva i lovnog turizma;
- Edukacija vodiča u lovnom i outdoor turizmu;
Kontakt:
Dr Zoran A. Ristić | 021/485-2786 zoran.ristic@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs
HOTELIJERSTVO
- Obuka za primenu softverskog paketa Micros Fidelio Suite8 (Oracle Hospitality Suite8) koji predstavlja fleksibilan softverski paket, dizajniran da maksimalno poveća efikasnost hotelskog poslovanja;
- Obuka iz barskog poslovanja;
- Radionice iz oblasti poznavanja i senzorike vina i drugih pića;
- Izrada studija izvodljivosti izgradnje hotela i restorana;
- Kosultatntske usluge iz oblasti hotelijerstva i restoraterstva;
- Saradnja sa stručnim udruženjima u cilju pružanja konkurentske prednosti polaznicima na obukama;
- Učešće u komisijama za ocenu kvaliteta usluga u ugostiteljsko-turističkom sektoru;
- Podrška za team building i korporativne događaje.
Kontakt:
Dr Ivana Blešić | 021/485-2835 ivana.blesic@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs
GASTRONOMIJA
- Trening zaposlenih za rad u ugostiteljskim kuhinjama i u radu sa hranom;
- Obuka o poslovanju po principima HACCP sistema u ugostiteljstvu;
- Obuka o senzornom kvalitetu jela, uparivanju hrane i vina i metodama toplotne obrade hrane;
- Kosultatntske usluge iz oblasti kvaliteta hrane, pripreme i proizvodnje hrane u ugostiteljstvu;
- Konsultaske usluge u oblasti planiranja gastronomske ponude, organizacije rada u ugostiteljskim kuhinjama i menadžemeta;
- Selekcija studenata i ostalih kadrova za određene radne pozicije u ugostiteljstvu;
- Podrška i konsalting u organizaciji i realizaciji gastronomskih takmičenja i događaja;
- Izrade studija izvodljivosti za ugostiteljske objekte za pružanje usluga hrane i pića.
Kontakt:
Dr Dragan Tešanović | 021/485-2786 dragan.tesanovic@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs