MASTER AKADEMSKE STUDIJE TURIZMA

MODUL

GASTRONOMIJA

 

Master akademske studije Turizam (jedna godina, 60 ESPB)
Zvanje nakon masteriranja: Master menadžer (u Dodatku diplome: Gastronomija)

Na  Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, posle završenih osnovnih studija postoji mogućnost za završetak i Master studija, koje traju jednu školsku godinu, a nakon čijeg završetka stičete zvanje Master menadžera iz oblasti gastronomije. 

Studije su osmišljene tako da predstavljaju usavršavanje znanja stečenih na osnovnim studijama, a studenti se kroz teorijska i praktična predavanja i vežbe bolje upoznaju sa velikim svetskim kuhinjama, ali i sa regionalnim srpskim kuhinjama. Većina predmeta je praćena i sprovođenjem raznih istraživanja kako bi se što bolje pripremili za završetak i pisanje master rada, ali i mogućnost upisivanja doktorskih studija. Osim navedenog, naš Departman je opremljen najsavremenijom opremom za potrebe praktične nastave, a kroz kabinet možete da se prošetate pomoću virtuelne ture na You Tube-u.

Profesori i asistenti na smeru MAS gastronomije se pomoću brojnih projekata konstantno usavršavaju sa ciljem da poboljšaju kvalitet izvođenja nastave. Primeri takvih projekata su:

  • Nutritivni, senzorni i gastronomski potencijal invazivne vrste raka Faxonius limosusu funkciji održivog razvoja ugostiteljsko turističkog sektora AP Vojvodine. 
  • Povezanost nemačkog gastronomskog identiteta i ugostiteljsko turističke ponude u Vojvodini. 
  • Otpad u održivom ugostiteljstvu Vojvodine. 
  • Biotechnological tools for optimization of short and medium chain carbohydrates content in cereal-based food to prevent gastrointestinal disorders – GutFriendlyCarbs. 

Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]

A takođe i da se prijavite na naš newsletter, gde delimo najnovije naučno-popularne tekstove iz oblasti u kojima su naši profesori i saradnici usavršavani.