MASTER AKADEMSKE STUDIJE TURIZMA

MODUL

NASTAVNIK (kuvarstvo, poslastičarstvo i usluživanje)

 

Master akademske studije Turizam (jedna godina, 60 ESPB) (u postupku akreditacije)
Izlazno zvanje: Master menadžer, sa bližim određenjem u Dodatku diplome – Nastavnik (kuvarstvo, poslastičarstvo i usluživanje)

Važnu ulogu u procesu učenja ima profesor ili nastavnik. Na našem Departmanu školujemo buduće nastavnike kuvarstva, poslastičarstva i usluživanja. Na MAS Turizam na modulu Nastavnik kuvarstva, poslastičarstva i usluživanja u trajanju od dva semestra, stiču se znanja iz gastronomskih i ugositetljskih disciplina, ali i dodatnih sardžaja koji se ogledaju kroz izučavanje metodike nastave i psihologije obrazovanja kako bi budući nastavnici bili spremni za rad u budućoj profesiji. 

Tokom studiranja na MAS Nastavnik kuvarstva, poslastičarstva i usluživanja odvijaju se obavezne prakse u srednjim školama, gde svi studenti imaju priliku da u realnim uslovima primene usvojena znanja. Cilj je da se kod studenata razvije osećaj za rad sa učenicima i njihovo formiranje kao ličnosti, ali i kao budućih kuvara.

 Profesori i asistenti na smeru MAS Nastavnik (kuvarstvo, poslastičarstvo i usluživanje) se pomoću brojnih projekata konstantno usavršavaju sa ciljem da poboljšaju kvalitet izvođenja nastave. Primeri takvih projekata su:

  • Nutritivni, senzorni i gastronomski potencijal invazivne vrste raka Faxonius limosusu funkciji održivog razvoja ugostiteljsko turističkog sektora AP Vojvodine. 
  • Povezanost nemačkog gastronomskog identiteta i ugostiteljsko turističke ponude u Vojvodini. 
  • Otpad u održivom ugostiteljstvu Vojvodine. 
  • Biotechnological tools for optimization of short and medium chain carbohydrates content in cereal-based food to prevent gastrointestinal disorders – GutFriendlyCarbs. 
  • Osim navedenog, naš Departman je opremljen najsavremenijom opremom za potrebe praktične nastave, a kroz kabinet možete da se prošetate pomoću virtuelne ture na You Tube-u.

Tokom master studija, studenti koji se opredele za ovaj smer slušaće predmete kao što su inovativne metode u izvođenju nastave gde će se studenti upoznati sa najsavremenijim metodama izvođenja nastave i na taj način najbolje pripremiti za predstojeće zanimanje. Osim toga, studenti će proći kroz pedagošku praksu u oba semestra i za kraj se opredeliti za praksu u onom zanimanju koje ih najviše interesuje, bilo da je to nastavnik kuvarstva, poslastičarstva ili usluživanja. Pored predmeta usko povezanih za izvođenje nastave, studenti će imati priliku da slušaju i praktično primenjuju stručne gastronomske predmete kao što su Velike svetske kuhinje i Regionalne srpske gastronomije. 

Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]

A takođe i da se prijavite na naš newsletter, gde delimo najnovije naučno-popularne tekstove iz oblasti u kojima su naši profesori i saradnici usavršavani.