DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE

DOKTOR NAUKA – METODIKA NASTAVE PRIRODNIH NAUKA

 

 

3 godine, 180 ESPB

Zvanje nakon doktoriranja: Doktor metodike nastave prirodnih nauka – geografija

 

Studiranje na smeru metodike nastave prirodnih nauka otvara vrata izuzetnoj avanturi oblikovanja stručnjaka koji će biti ključni akteri u unapređenju obrazovanja u Srbiji. Ovaj program, smešten unutar Prirodno-matematičkog fakulteta, ima bogat spektar ciljeva koji se pružaju poput izazova budućim studentima. Sve počinje osnaživanjem studenata teorijskim znanjima i metodologijama koje će pomoći u unapređenju oblasti prirodnih nauka, matematike i informatike. Osim navedenog, studijski program ima za cilj da razvije i sposobnosti prenošenja naučnih saznanja u konkretne veštine upravljanja, povezujući teoriju sa stvarnim praktičnim aspektima.

 

 

Program takođe podstiče međunarodnu saradnju i razmenu iskustava, stvarajući globalne poveznice i šireći horizonte studentima. Kroz doktorske studije, studenti ne samo da postaju stručnjaci u svom polju, već se razvijaju kao lideri koji oblikuju budućnost nauke, obrazovanja i inovacija. Na kraju ovog studija, doktorandi će biti opremljeni širokim spektrom veština: kritičkim razmišljanjem, naučnim istraživanjem, inovativnim pristupima i sposobnošću da prenesu svoje saznanje na druge. Njihova sposobnost da unaprede oblast prirodnih nauka, matematike i informatike na svim nivoima obrazovanja činiće ih ključnim protagonistima u razvoju obrazovnog sistema u Srbiji i šire.

 

Profesori na ovom smeru se pomoću brojnih međunarodnih i nacionalnih projekata konstantno usavršavaju sa ciljem da poboljšaju kvalitet izvođenja nastave. Primeri takvih projekata su:

 

Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]

 

A takođe i da se prijavite na naš newsletter, gde delimo najnovije naučno-popularne tekstove iz oblasti u kojima su naši profesori i saradnici usavršavani.