Slovačka čarolija – Slovénska magia

 

U utorak 26. 01. 2010. godine na Novosadskom sajmu sa početkom u 20:00 časova održano je 2. tematsko veče u okviru manifestacije: „Animacija u turizmu grada Novog Sada 2010. godine“ pod nazivom “Slovačka čarolija – Slovénska magia“. Grupa od 13 studenta, III godine sa smerova: Menadžer u turizmu, Menadžer u hotelijerstvu i Menadžer u gastronomiji, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu realizovali su praktični deo ispita iz predmeta Animacija u turizmu.

Tokom tročasovnog programa gostima je prezentovana istorija, kulturno i folklorno nasleđe i tradicionalna gastronomija kao i savremene turističke destinacije Slovačke. Gosti večeri su bili Vicekonzulka Slovačke ambasade u Beogradu gospođa Barbora Hruškovska, Direktor Departmana prof. dr Lazar Lazić, Direktor Master centra Novosadskog sajma Nebojša Drakulić, Članovi gradskog veća, profesori, asistenti, donatori, roditelji i prijatelji koji su došli da podrže ovaj humani projekat.

Tematsko veče je humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac od donatora, ulaznica kao i pokloni koje su donosili gosti (slatkiši, odeća, sredstva za higijenu, školski pribor i drugo) biće uručeni Udruženju roditelja osoba sa posebnim potrebama „MI“ iz Bačkog Petrovca.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski
Asistent, mr Igor Stamenković