„U ritmu prošlih vremena“

 

02.02.2012. godine studenti Prirodno-matematičkog fakulteta organizovali su veče animacije pod nazivom „U ritmu prošlih vremena“ na kojoj je oko 250 zvanica imalo čast da prisustvuje oživljavanju grandioznih plesova velikih dvorova sa kraja XIX veka uz velike gastronomske kulinarije i gostoprimstvo studenata i profesora kako se samo moglo i očekivati na velikim dvorovima.
Počasni gosti ove večeri bili su odbojkaški reprezentativci Srbije Slobodan Boškan, Vasa Mijić i Andrija Gerić koji su odlučili da podrže akciju studenata PMF-a i da pokažu humanu stranu svoje ličnosti. Svojim prisustvom počastvavao je prisutne i rektor Novosadskog Univerziteta prof. dr Miroslav Vesković koji je za svoje studente imao samo reči hvale.
Veče animacije „U ritmu prošlih vremena“ za cilj je imalo isticanje kulturnih vrednosti prikazujući kako je to izgledalo na velikim dvorovima u drugoj polovini XIX veka. Veče je zamišljeno kao takmičarski duh za borbu za Evropsku stipendiju kroz plesove Engleski valcer, Bečki valcer, Paso Double, Starogradske igre, balet i kroz interpretaciju francuskih šansona i tradicionalnih Italijanskih pesama i turističku prezentaciju dvoraca Evrope vodeći goste kroz Veliku Britaniju, Španiju, Francusku, Austriju, Nemačku, Italiju, Rusiju i Srbiju.
Sva sredstava koja su prikupljena organizovanjem bala namenjena su humanitarnoj organizaciji „Srce“ koja posluje na teritoriji Vojvodine već 20 godina u cilju pomoći i prevenciji ljudima koji boluju od svih tipova depresije, naročito sprečavanja samoubistava čiji procenat u Srbiji danas nije na zavidnom nivou.
Glavni pokrovitelji večeri su prvenstveno bili Prirodno-matematički fakultet, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo i hotel Park iz Novog Sada. Svoju humanu stranu pokazali su još mnogobrojni sponzori: Srpsko narodno pozorište, Magični svet Novi Sad, Baletska škola Novi Sad, Akademija Umetnosti Novi Sad, KUD Sonja Marinković, Kikiber farm Vršac, Agrofert Novi Sad, Knjaz Miloš Arandjelovac, Go2 Travelling Novi Sad, Brauerei MB Novi Sad, Građevinac Bački Jarak, DOO Globus Bijeljina, Plesni klub Fiesta, JKP Gradsko Zelenilo, Pashanga cafee Novi Sad, Fudbalski klub Bačka Pačir, EKO DB Pačir, 2 šmizle nakit Beograd, IMG teretana Novi Sad, Babz blue frizerski salon Novi Sad, Hotel klub A Kopaonik, zlatara Janković Novi Sad, poslastičarnice Slatkiš, Slađana, Umičević, Noisete, Palma, Porodica Lazarević, ketering Raljić i pekare Anja i Dunav.
Veliku podršku studenti su dobili i od svojih profesora Ljubice Ivanović koja je pomogla u kreiranju suvenira za dame koje su bile gosti večeri, a posebnu zahvalnost studenti duguju firmi Lazarus iz Kaća i profesoru dr Lazaru Laziću koji im je izašao u susret i pomogao oko dizajna i štampanja ulaznica i plakata za ovo veče.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski