Priče iz davnina – avanture Kike i Dina

 

U četvrtak, 21. decembra 2017. godine sa početkom u 10h u novosadskom vrtiću “Kalimero”, grupa od 14 studenata III godine Prirodno-matematičkog fakulteta, smera Hotelijerstvo realizovali su praktični deo ispita “Animacija i logistika u turizmu” kroz predstavu i radionicu za decu “Pričeizdavnina, avantureKike i Dina“.
Cilj ovog druženja bio je da studenti kroz predstavu približe deci kako su živeli dinosaurusi i mamut Kika, a kroz kreativnu radionicu da crtaju, boje i prave figure od gline.
Gosti predstave bili su profesori Prirodno-matematičkog fakulteta, vaspitači i oko 50 dece, kao i predstavnici Radio-televizije Vojvodina sa kojima su deca iz vrtića i studenti snimali emisiju “Hajde samnom u obdanište”.
Imajući u vidu da je ovaj projekat humanitarnog karaktera, uručenje poklon paket vrtiću “Kalimero” u vidu školskog pribora i  sredstava za rad koji su studenti prikupili uz pomoć donatora.
Pored poklona, vrtiću su uručene igračke za decu, 4 Lazybega, edukativne slagalice, fotoaparat, knjige i drugo.
Glavni pokrovitelj: Prirodno-matematički fakultet, Departman za Geografiju, Turizam i Hotelijerstvo.
Realizaciju ovog humanitarnog projekta podržali su: Sava Coop, Guma-Belt, PRP Sveti Nikola, Lazy Bag Gocher, Narodni Muzej Kikinda, Dino Park, Knjižara Čuperak, Malpi Tiha Knjiga, Soul N Design.

 

Dobro došli na naše tematske događaje!
Predmetni profesor, prof.dr Anđelija Ivkov- Džigurski
Asistent, doc.dr Igor Stamenković