Japansko veče – “Mistični dodir istoka” 10.02.2010.

 

U sredu 10. 02. 2010. godine na Novosadskom sajmu sa početkom u 20:00 časova održano je 5. tematsko veče u okviru manifestacije: „Animacija u turizmu grada Novog Sada 2010. godine“ pod nazivom 神秘的なタッチ東 – Japansko  veče – Mistični dodir istoka.

 

Grupa od 17 studenata, III godine sa smerova: Menadžer u turizmu, Menadžer u hotelijerstvu i Menadžer u gastronomiji, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu realizovali su praktični deo ispita iz predmeta Animacija u turizmu.

 

Tokom tročasovnog programa gostima je prezentovana istorija, kulturno i folklorno nasleđe i tradicionalna gastronomija kao i savremene turističke destinacije Japana. Gosti večeri su bili Treći sekretar Ambasade Japana u Beogradu Kijotaka Tanaka sa gospođom Anđelkom Dabović iz odejenja za kulturu i medije i pratnjom, Zamenik Direktora Departmana za nauku prof. dr Slobodan Marković, profesori, asistenti, donatori, roditelji i prijatelji koji su došli da podrže ovaj humani projekat. Bilo je prisutno oko 170 osoba.

 

Tematsko veče je humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac od donatora, ulaznica kao i pokloni koje su donosili gosti (slatkiši, odeća, sredstva za higijenu, školski pribor i drugo) biće uručeni Udruženju za inkluziju osoba sa invaliditetom i Dečijoj sigurnoj kući iz Novog Sada.

 

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski

Asistent, mr Igor Stamenković