Igrancija – tolerancija 11.05.2012.

U petak, 11.05.2012. godine sa početkom u 10h u dečijem vrtiću „Guliver” i 14h u „Dečjoj sigurnoj kući”, grupa od 26 studenata II i III godine, Studijskog programa Menadžer (modul: turizam, lovni turizam i hotelijerstvo), Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog falulteta u Novom Sadu realizovala je praktični deo ispita „Animacija u turizmu” kroz predstavu za decu „Igrancija Tolerancija, maštajmo i igrajmo se zajedno da bismo se bolje razumeli”.
Program je održan kroz nekoliko skečeva prilagođenih deci predškolskog uzrasta sa ciljem ukazivanja na značaj tolerancije.
Gosti predstave bili su profesori Prirodno–matematičkog fakulteta, rukovodstvo i vaspitači dečije ustanove Radosno detinjstvo, kao i šezdesetoro dece iz ove ustanove. U Dečjoj sigurnoj kući pored dvadesetoro dece predstavi su prisustvovali i vaspitači.
Projekat je bio humanitarnog karaktera. Svako dete koje je prisustvovalo predstavi dobilo je paketić koji se sastojao od igračke, bojanke, voštanih bojica, olovke i gumice za brisanje, čokolade i sokića. Deo novca koji je prikupljen od donatora iskorišćen je za kupovinu kućnih bioskopa vrtićima „Guliver” i „Svitac”, a ostatak novca je uplaćen na račun Mitra Jojića iz Siriga kome je potrebna pomoć za lečenje. Svi pokloni koji su prikupljeni od gostiju i donatora uručeni su Dečjoj sigurnoj kući.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov Džigurski
Asistent, mr Igor Stamenković