Čarobno putovanje kroz bajke

 

Datuma 03.02.2016. sa početkom u 10 h realizovan je praktični deo ispita iz predmata Animacija i logistika u turizmu. Grupa od osamnaestoro studenata treće godine hotelijerstva Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo 38 put pod rukovodstvom prof. dr Anđelije Ivkov Džigurski i asistenta dr Igora Stamenkovića, su pokrenuli projekat humanitarnog karaktera pod nazivom “Čarobno putovanje kroz bajke”. Predstava se održala u vrtiću Radosnog detinjastva „Kalimero“, prilagodjena je deci uzrasta od 3-5 godina i trajala je pola sata. Pored prisustva dece, tu su bili vaspitači kao i predstavnici Radio televizije Vojvodine.

Želja studenata je bila da kroz zanimljivu priču, koja je obuhvatila nekoliko bajki, ukaže deci da je ljubav ta koja uvek pobedjuje, kao i to da su sva deca i svi ljudi isti, bez obzira na nacionalna pripadnost, pripadnost određenoj rasi, materijalni status, pol i drugo, te da treba da poštuju starije, budu poslušni i pomažu drugima.

Imajući u vidu da je ovo projekat, prevashodno humanitarnog karaktera, nakon realizovane predstave, uručeno je 54 poklon paketića deci koji su studenti prikupili uz pomoć donatora. U okviru paketića nalazile su se knjige, bojanke, privesci, bojice, torbice, mašne, narukvice itd. Pored paketića, uručen je poklon paket vrtiću „Kalimero“, koji će služiti svakom detetu, a to su: igračke za dečake i devojčice, televizor, DVD plejer, flomasteri, bojice, tempere, knjige, igračke i drugo. Glavni pokrovitelj: Prirodno matematički fakultet, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Realizacije ovog humanitarnog projekta pomogli su: Bulevar Books, Bahus (na eks) sokovi, Chipsy Way, Milenijum, Bulevar books, Minaqua, Solas, Univerzal, Auto servis Svileni, Bata stil, Laguna knjižara, Udruženje gradjana Novi Sad, Omnibox, Ricamo radionica, kafana Kabinet.

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov Džigurski
Asistent, dr Igor Stamenković