ОСНОВНЕ АKАДЕМСKЕ СТУДИЈЕ ТУРИЗМА
МОДУЛ
НУТРИЦИОНИЗАМ И ДИЈЕТЕТИKА У УГОСТИТЕЉСТВУ
Основне академске студије Туризам (4 године, 240 ЕСПБ)
Излазно звање: Дипломирани менаџер, са ближим одређењем у Додатку дипломе – Нутриционизам и дијететика у угоститељству
Неизоставан елемент развоја и одржавања нормалних функција организма представља уравнотежена исхрана. На нашем Департману, на модулу Нутриционизам и дијететика образују се будући менаџери дијететике и нутриционизма. На смеру Туризам, на катедри за гастрономију, у оквиру модула Нутриционизам и дијетитика у угоститељству стичу се знања из гастрономије, менаџмента, маркетинга са посебним усмерењем на нутриционизам и дијететику. Поред стручних предмета из области гастрономије студенти изучавају и област нутриционизма, а сва стечена знања су од великог значаја у обављању будуће професије.
- Погледајте целокупан план и програм на: План и програм – курикулум
- За више информација о пријемном испиту посетите: Пријемни испит
- Пријавите се на обавештења у вези пријемног испита путем мејла: Пријава за обавештења
- Пронађите одговоре на најчешће постављена питања у вези пријемног испита: Често постављана питања
- Погледајте презентацију свих смерова на нашем Департману: Презентација
- Прочитајте нешто више о студирању на нашем Департману овде: Blog Geonatur
- Погледајте цео списак актуелних студијских програма: Студијски програми
Током студирања на Модулу Нутриционизам и дијететика у угоститељству студенти обављају стручну праксу у великом броју истакнутих објеката са циљем стицања практичних знања која ће их у потпуности спремити за рад у области нутриционизма и дијететике. Неки од центара у којим наши студенти обављају стручну праксу су: нутриционистичке ординације, болнице, бањска лечилишта и хотели високе категорије у којима постоји потреба за персонализованом услугом исхране.
Професори и асистенти на смеру ОАС Нутриционизам и дијететика у угоститељству се помоћу бројних пројеката константно усавршавају са циљем да побољшају квалитет извођења наставе. Примери таквих пројеката су:
- Нутритивни, сензорни и гастрономски потенцијал инвазивне врсте рака Faxonius limosusu функцији одрживог развоја угоститељско туристичког сектора АП Војводине.
- Повезаност немачког гастрономског идентитета и угоститељско туристичке понуде у Војводини.
- Отпад у одрживом угоститељству Војводине.
- Biotechnological tools for optimization of short and medium chain carbohydrates content in cereal-based food to prevent gastrointestinal disorders – GutFriendlyCarbs.
- Осим наведеног, наш Департман је опремљен најсавременијом опремом за потребе практичне наставе, а кроз кабинет можете да се прошетате помоћу виртуелне туре на You Tube-u.
Поред праксе коју студенти похађају током зимског и летњег семестра постоји и наставак током летњих месеци када наши студнети одлазе на феријалну праксу на којој уз менторство запослених постижу значајне резултате и напредак у стицању многих практичних знања и вештина која доприносе развоју њих као менаџера у нутриционизму. Студенти кроз све године ОАС пролазе од најнижих до руководећих нивоа у системима што је за будућег менаџера у овој области од великог значаја, како би након завршетка основних студија применом практичних и теоријских знања били спремни да одговоре савременом изазовима постављеним пред једног менаџера у нутриционизму.
Позивамо вас да нас запратите на друштвеним мрежама: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]
А такође и да се пријавите на наш newsletter, где делимо најновије научно-популарне текстове из области у којима су наши професори и сарадници усавршавани.