САРАДЊА СА ПРИВРЕДОМ
Циљ сарадње са привредом је подстицање трансфера знања и стварање дугорочних партнерстава. Активности и услуге намењене привреди обухватају:
ТУРИЗАМ
- Развој компетенција људских ресурса у привреди Србије;
- Kонсултантске услуге из области туризма;
- Израда стратегија развоја туризма одређених туристичких дестинација, општина или регија;
- Израда студија изводљивости развоја туризма појединих туристичких дестинација;
- Учествовање на креативним радионицама и округлим столовима;
- Чланство у комисијама за оцену квалитета услуга у туристичком сектору.
- Организовање научних и стручних скупова.
Контакт:
Др Kристина Kошић | 021/485-2835 kristina.kosic@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs
KУЛТУРНИ ТУРИЗАМ
- Брендирање и маркетинг локалитета културног наслеђа;
- Анализа тржишта, евалуација и очување културног наслеђа;
- Мерење утицаја европских културних престоница;
- Kонсултантске услуге у вези са употребом информационо-комуникационих технологија (ИKТ) у културном туризму.
Контакт:
Др Татјана Пивац | 021/485-2835 tatjana.pivac@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs
ЛОВНИ ТУРИЗАМ
- Израда студија изводљивости, планова и програма реинтродукције и насељавања дивљачи у ловишта;
- Увођење ГИС-а у све фазе ловног газдовања и дигитализација ловишта;
- Израда пројеката за изградњу узгојних и производних објеката;
- Израда студија о развоју ловства и ловног туризма у земљи и иностранству;
- Припрема сајмова, изложби трофеја и других ловачких манифестација;
- Едукација за поједине области из ловства о узгоју и заштити дивљачи у ловиштима као и консалтинг у области ловства и ловног туризма;
- Едукација водича у ловном и оутдоор туризму;
Контакт:
Др Зоран А. Ристић | 021/485-2786 zoran.ristic@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs
ХОТЕЛИЈЕРСТВО
- Обука за примену софтверског пакета Мицрос Фиделио Суите8 (Орацле Хоспиталитy Суите8) који представља флексибилан софтверски пакет, дизајниран да максимално повећа ефикасност хотелског пословања;
- Обука из барског пословања;
- Радионице из области познавања и сензорике вина и других пића;
- Израда студија изводљивости изградње хотела и ресторана;
- Kосултатнтске услуге из области хотелијерства и ресторатерства;
- Сарадња са стручним удружењима у циљу пружања конкурентске предности полазницима на обукама;
- Учешће у комисијама за оцену квалитета услуга у угоститељско-туристичком сектору;
- Подршка за теам буилдинг и корпоративне догађаје.
Контакт:
Dr Ivana Blešić | 021/485-2835 ivana.blesic@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs
ГАСТРОНОМИЈА
- Тренинг запослених за рад у угоститељским кухињама и у раду са храном;
- Обука о пословању по принципима ХАЦЦП система у угоститељству;
- Обука о сензорном квалитету јела, упаривању хране и вина и методама топлотне обраде хране;
- Kосултатнтске услуге из области квалитета хране, припреме и производње хране у угоститељству;
- Kонсултаске услуге у области планирања гастрономске понуде, организације рада у угоститељским кухињама и менаџемета;
- Селекција студената и осталих кадрова за одређене радне позиције у угоститељству;
- Подршка и консалтинг у организацији и реализацији гастрономских такмичења и догађаја;
- Израде студија изводљивости за угоститељске објекте за пружање услуга хране и пића.
Контакт:
Др Драган Тешановић| 021/485-2786 dragan.tesanovic@dgt.uns.ac.rs | www.dgt.uns.ac.rs