Европска географска асоцијација за студенте географије – ЕГЕА Нови Сад

 

Удружење ЕГЕА је основано и регистровано 1988. године у Утрехту. Од тада до данас, удружење броји преко 5.000 студената који су подељени у 5 региона (36 држава, 96 ентитета). ЕГЕА Нови Сад своје корене има у 2001. години, када тадашњи чланови почињу да се укључују у многобројне активности.

 

ЕГЕА се бави развојем конекција, стварањем нових пријатељстава широм света, удруживањем младих студената самоиницијативно кроз конгресе, мотивационе викенде, размене, семинаре али и неформалне облике дружења. Инспиришући младе студенте да кроз овакве и сличне активности подстакну младе лидере у себи, стварамо пријатно и одрживо окружење које је недискриминишуће и са много разумевања за остале колеге. 

 

ЕГЕА таргетира Европске студенте и младе професионалце на пољу географију да подстичу дељење, волонтирање и алтернативно вршњачко учење. Са поновним почетком рада у марту 2022. године, ова асоцијација броји 17 активних чланова који се својим вредним трудом и радом залажу за одржавање активности овог удружења на нашем Департману. За сада смо учествовали на мотивационом викенду у Вршцу, размени у Бања Луци где смо били и домаћини у децембру месецу, те на неколико неформалних дружења наших чланова, као и представљању нашег рада колегама нижих година са нашег Департмана.

 

Председница удружења: Гојковић Ана-Марија


Kонтакт: novi-sad@egea.eu
Facebook група: EGEA – Novi Sad
Facebook страница: EGEA Novi Sad
Instagram: egea.novisad