ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ

ДОКТОР НАУКА – МЕТОДИКА НАСТАВЕ ПРИРОДНИХ НАУКА

 

 

3 године, 180 ЕСПБ

Звање након докторирања: Доктор методике наставе природних наука – географија

 

Студирање на смеру методике наставе природних наука отвара врата изузетној авантури обликовања стручњака који ће бити кључни актери у унапређењу образовања у Србији. Овај програм, смештен унутар Природно-математичког факултета, има богат спектар циљева који се пружају попут изазова будућим студентима. Све почиње оснаживањем студената теоријским знањима и методологијама које ће помоћи у унапређењу области природних наука, математике и информатике. Осим наведеног, студијски програм има за циљ да развије и способности преношења научних сазнања у конкретне вештине управљања, повезујући теорију са стварним практичним аспектима.

 

 

Програм такође подстиче међународну сарадњу и размену искустава, стварајући глобалне повезнице и ширећи хоризонте студентима. Кроз докторске студије, студенти не само да постају стручњаци у свом пољу, већ се развијају као лидери који обликују будућност науке, образовања и иновација. На крају овог студија, докторанди ће бити опремљени широким спектром вештина: критичким размишљањем, научним истраживањем, иновативним приступима и способношћу да пренесу своје сазнање на друге. Њихова способност да унапреде област природних наука, математике и информатике на свим нивоима образовања чиниће их кључним протагонистима у развоју образовног система у Србији и шире.

 

Професори на овом смеру се помоћу бројних међународних и националних пројеката константно усавршавају са циљем да побољшају квалитет извођења наставе. Примери таквих пројеката су:

 

Позивамо вас да нас запратите на друштвеним мрежама: [FACEBOOK] – [INSTAGRAM] – [YOU TUBE] – [TIKTOK]

 

А такође и да се пријавите на наш newsletter, где делимо најновије научно-популарне текстове из области у којима су наши професори и сарадници усавршавани.