Удружење студената туризма и угоститељства „Павле Томић“

 

Удружење студената туризма и угоститељства „Павле Томић“ најмлађе је удружење на ПМФ-у у Новом Саду, основано 2022. године, са идејом да окупи студенте туризма, хотелијерства и гастрономије ради едукације и промовисања науке и туризма међу младима. План активности удружења укључује организацију научно-популарних предавања, као и мањих терена и излета у виду практичног ангажовања студената.

Удружење носи име по цењеном професору и бившем декану Природно-математичког факултета у Новом Саду – др. Павлу Томићу. Истакнути професор заслужан је за развој самог Департмана, а посебно за развој области туризма као науке.

За кратко време постојања Удружења, успешно су реализована:

  • Научно-популарна предавања у просторијама Департмана за географију, туризам и хотелијерство, на којима смо угостили стручњаке из туристичке привреде, старије колеге са искуством и радом у струци, као и многе организације које се баве ангажовањем младих.
  • Занимљиви терени и излети, укључујући Еко-камп на Фрушкој Гори, Сремски Kарловци и др.
  • Посете стручним скуповима и конференцијама (Туристички самит у Инђији и у Сарајеву, Kонференција посвећена светском дану туризма, Сајам туризма у Београду)
  • Мини сајам ,,Са Србијом на ТИ“, који је маја 2023. године био одржан у просторијама Департмана за биологију и екологију у организацији Удружења
  • Промоција Удружења на Сајму туризма у Новом Саду 2023. године, где је у склопу Привредне коморе Војводине од 30.11 до 02.12 Удружење добило сопствени штанд

Наша научно-популарна предавања се одржавају сваког другог уторка у Сали 1 на Департману за географију, туризам и хотелијерство на Природно-математичком факултету у Новом Саду у 19х.

Председник удружења: Страхиња Павловић
Чланови председништва: Андрија Милић, Марија Голошин, Невена Младеновић, Ивана Рикић


E-MAIL: ustup.tomic2022@gmail.com
INSTAGRAM: @udruzenje_pavletomic
FACEBOOK: Удрузење студената туризма и угоститељства ,,Павле Томић”
LINKEDIN: Удружење студената ,,Павле Томић”