Удружење студената туризма и угоститељства „Павле Томић“

 

Удружење студената туризма и угоститељства „Павле Томић“ основано је 2022. године са идејом да окупи студенте туризма, хотелијерства и гастрономије због едукације, и размене искустава са пракси и стручних догађаја тако и због промовисања науке међу младима.

Професор др Павле Томић био је редован професор на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду. Заслужан је за развој Департмана за географију, туризам и хотелијерство. Био је декан Природно-математичког факултета од 2001-2005. године.

План активности удружења је редовно окупљање на разним научно-популарним предавањима, различитим практичним радионицама и терена за потребе науке.

Циљеви Удружења су:

  • подстицање, окупљање и организовање младих људи за бављење научно – истраживачким радом,
  • допринос остваривању општих и ширих друштвених интереса у области науке и образовања организованим радом са талентованим студентима,
  • допринос очувању животне средине као и постицање индивидуалног и научно – истраживачког рада младих,
  • размена искустава о вршењу активности у појединим друштвеним организацијама,
  • интерпретирање научног стваралаштва студената домаћој и светској јавности,
  • унапређење наставе и унапређење положаја студената на факултету и друштву, унапређење активног утицаја студената на доношење одлука.

Поред формалног образовања које се стиче на факултету, остваривање практичних искустава која ће допринети даљем усавршавању студената.

 

Председник удружења: Филип Петошевић


Kонтакт: ustup.tomic2022@gmail.com
Instagram: udruzenje_pavletomic
Facebook: Udruženje studenata turizma i ugostiteljstva ,,Pavle Tomić”