Radne akcije za nove generacije

 

U subotu 26. januara 2019. godine studenti treće godine turizma organizovali su radnu akciju u Omladinsko kreativnom centru OKCe. Njihov zadatak je bio da prezentuju omladinske radne akcije te su odlučili da i sami naprave jednu takvu akciju. Ona se sastojala od čišćenja, opremanja, krečenja prostora i slično. 5. februara u Omladinskom kreativnom centru organizovano je tematsko veče pod nazivom ’Radne akcije za nove generacije’ koje je za cilj imalo da javnosti prezentuje prostor koji su studenti uredili. Takođe, prisutni su uživali u programu koji se sastojao iz muzičkog dela, predavanja i projekcije filmova.
Publici su se obratili gospodin Žarko Gvero, jedan od osnivača saveza udruženja učesnika omladinskih radnih akcija, i Sanja Vuković, sociolog, koji su nastojali da prisutnima dočaraju značaj radnih akcija. Puštani su filmovi kako starih radnih akcija, tako i nove radne akcije u organizaciji studenata. Prisutnima su se obratili prof. dr Anđelija Ivkov-Džigurski, prof. dr Igor Stamenković, prodekan za nastavu prof. dr Tatjana Pivac i prof. dr Miroslav Vujičić. Nakon programa, gosti su mogli da uživaju u kanapeima i koktelima koje su pripremili studenti gastronomije. Sredstva koja su sakupljena na ovom tematskom događaju su usmerena studentima Prirodno-matematičkog fakulteta kojima je usled nesrećnih životnih okolnosti onemogućeno dalje školovanje.
Realizaciju ovog projekta su pomogli: Best Izgradnja, auto škola M&M, škola jezika Piccadilly, krojački atelje Najšnajderaj, NovoPlus, klub Verige, TD kafe, Dapsi Line, Gomex, štamparija Stojkov, mesara Štrand, Plastenici iz gazdinstva Bodvaji, Canon, Staro Zdanje, cvećara Tea, balon shop Megabrend, tapetarija Tatjana, Gazdinstvo Ilić, Tržnica Novi Sad, Bio Zrnce i mnogi drugi.

 

 

Dobro došli na naše tematske događaje!
Predmetni profesor, prof.dr Anđelija Ivkov- Džigurski
Asistent, doc.dr Igor Stamenković