Lepota koja se ne odbija – Slovenija 15.05.2014.

 

U četvrtak 15.05.2014. godine u restoranu Ribarac u Novom Sadu sa početkom u 20h održano je tematsko veče pod nazivom “Lepota koja se ne odbija – Slovenija”. Grupa od 19 studenata sa III godine smera menadžer u hotelijerstvu je realizovala praktični deo ispita u okviru predmeta Animacija i logistika  turizmu.
Kroz zabavne skečeve, muziku i ples u toku tročasovnog programa, studenti su gostima prezentovali prirodne lepote, kulturno i folklorno nasleđe, tradicionalnu gastronomiju kao i turističke destinacije Slovenije. Na kraju programa organizovana je i tombola na kojoj su gosti mogli da osvoje vredne nagrade.
Gosti večeri su bili počasni konzul Republike Slovenije gospodin Rajko Marić, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković, Dekan PMF-a prof. dr Neda Mimica Dukić,  Direktor Departmana prof. dr Branislav Đurđev, profesori, asistenti, donatori, roditelji, prijatelji i sugrađani koji su došli da podrže ovaj humanitarni projekat. Večeri je prisustvovalo više od 200 gostiju.
Tematsko veče je bilo humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac od donatora i ulaznica bio je namenjen za kupovinu neophodnih sredstava za Dečje oftalmološko odeljenje Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.
Slatkiši i igračke koje gosti tradicionalno donose na samo veče uručeni su štićenicima u Dečjoj sigurnoj kući u Novom Sadu.

Glavni donatori večeri bili su Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, nevladina organizacija „Lions club“ Mileva Marić Ajnštajn, Baby shop Sandra, Celjske mesnine Z Dežele, Eco Helix d.o.o. sa restoranima “Kućerak kod česme” i “Sečuan”, Neogen d.o.o. – “Popusti.rs”, turistička agencija “Odeon travel” i Niška mlekara AD.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov Džigurski
Asistent, mr Igor Stamenković