Kinesko veče – Veče u zemlji središta sveta

 

U ponedeljak, 16.01.2012.godine u restoranu Ribarac u Novom Sadu sa početkom u 19 časova, održano je Kinesko veče – Veče u zemlji središta sveta.
Grupa od 28 studenata, osnovnih i master studija modula turizam, hotelijerstvo i gastronomija Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo je kroz ovo tematsko veče realizovala praktični deo ispita iz predmeta Animacije u turizmu.
Tematsko veče je humanitarnog karaktera i sav novac prikupljen organizovanjem Kineske večeri (prodate ulaznice i sponzorstva) je doniran ,,Životu’’ – Udruženju građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece, a pokloni koje su gosti donosili biće podeljeni deci u Sigurnoj kući u Novom Sadu.
Tokom četvoročasnovnog programa gosti su imali prilike da uživaju u tradicionalnim kineskim plesovima, da se bolje upoznaju sa kulturom Kine, kao i njenom istorijom i geografijom, koja im je predstavljena na jedan zanimljiv način. Uz to, gosti su imali čast da prisustvuju kineskom venčanju i upoznaju se sa svadbenim običajima daleke Kine.
Uz muziku, kojom je goste razveselila specijalna gošća iz Kine, svi prisutni su dobili korisne informacije o Feng Šui-u, kineskom horoskopu i akupunkturi. Na kraju su strpljivi gosti bili nagrađeni od strane darežljivih sponzora Kineske večeri.
Tokom programa gosti su uživali i u kineskim specijalitetima spremljenim veštim rukama talentovanih studenata gastronomije.
Na kraju večeri svima prisutnima obratio se direktor Departmana prof dr Lazar Lazić.
Gosti večeri bili su profesori, asistenti, donatori, porodica i prijatelji koji su svojim prisustvom ulepšali ovo veče i pokazali humanu stranu svoje ličnosti. Bilo je prisutno oko 160 gostiju.

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski