Drugarstvo se ne odbija – 08.05.2014.

 

U četvrtak 08. maja i u petak 09. maja 2014. godine sa početkom u 10h u vrtićima Radosnog detinjstva „Kalimero“ i „Svitac“, grupa od 11 studenata III godine, Studijskog programa Menadžer (modul hotelijerstvo), Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, realizovala je praktični deo ispita „Animacija i logistika u turizmu“ kroz predstavu za decu „Drugarstvo se ne odbija“.
Jednočasovni program je imao za cilj da se, kroz nekoliko skečeva i predstavu, deci predškolskog uzrasta, ukaže da su sva deca i svi ljudi isti, bez obzira na polne, rasne, nacionalne, statusne i druge razlike među njima.
Gosti predstave bili su profesori Prirodno-matematičkog fakulteta, vaspitači i rukovodstvo dečije ustanove Radosno detinjstvo, kao i po 80 dece u svakom od vrtića.
Projekat je bio humanitarnog karaktera. Svako dete koje je prisustvovalo predstavi, dobilo je poklon u vidu časopisa, dela garderobe, igračke, raznih vaučera, kalendara, sveske ili bojanke. Novac koji je prikupljen od donatora iskorišćen je za kupovinu nedostajućih igračaka i opreme za svaki od vrtića (tobogan, klackalica, lopte, razne društvene igre, knjige).
Glavni pokrovitelj: Prirodno matematički fakultet, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Događaj su pomogli: Akademija zabave i umetnosti O&M, Aleksandar Design, Metaloplast d.o.o 021, Stomatološka ordinacija Vajagić, časopisi Neven i Zagradka, Wooden puzzle name, Rodjendaonica SKY, Zavod za udžbenike, Imlek, Sarin kutak, Gugadžina, KobaYagi, Naky Handmade, Kreativna kuća, Nalepnice RS, Tašna by Ana Šurdilović, Cosmoland igraonica, Torbe MAG & M, Cantabile muzički centar, NSHC, Kreativni centar, Torbica na dar, MCF i Memorija karte.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov Džigurski
Asistent, mr Igor Stamenković