Crnogorska noć u Vojvodini 26.01.2011.

 

U utorak 26.01.2011. godine u svečanoj Sali SPENS-a sa početkom u 20:00 časova održano je 20. tematsko veče u okviru predmeta Animacija u turizmu g pod nazivom “Crnogorska noć u Vojvodini”.

Grupa studenata, III godine sa smerova: Menadžer u turizmu, Menadžer u hotelijerstvu i Menadžer u gastronomiji, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu realizovali su praktični deo ispita iz predmeta Animacija u turizmu.

Tokom tročasovnog programa gostima je prezentovana istorija, kulturno i folklorno nasleđe i tradicionalna gastronomija kao i turističke destinacije Crne Gore.

Gosti večeri predstavnici Ambasade Republike Crne Gore u Republici Srbiji, Dekan PMF-a prof. dr Miroslav Vesković, Direktora Departmana prof. dr Lazar Lazić, profesori, asistenti, donatori, roditelji i prijatelji koji su došli da podrže ovaj humani projekat. Bilo je prisutno oko 200 osoba.

Tematsko veče je humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac od donatora, ulaznica kao i pokloni koje su donosili gosti (slatkiši, odeća, sredstva za higijenu, školski pribor i drugo) uručeni  deci bez roditeljskog staranja, doma za decu i omladinu „Miroslav Antić- Mika“, Sombor.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski

Asistent, mr Igor Stamenković