Bavarsko veče – “Bayern – das Herz & der Geist von Deutschland” 16.02.2010. 

 

U utorak 16. 02. 2010. godine na Novosadskom sajmu sa početkom u 20:00 časova održano je 6. tematsko veče u okviru manifestacije: „Animacija u turizmu grada Novog Sada 2010. godine“ pod nazivom Bayern, das Herz & der Geist von Deutschland – Bavarska, srce i duša Nemačke.

 

Grupa od 13 studenata, III godine sa smerova: Menadžer u turizmu, Menadžer u hotelijerstvu i Menadžer u gastronomiji, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu realizovali su praktični deo ispita iz predmeta Animacija u turizmu.

 

Tokom tročasovnog programa gostima je prezentovana istorija, kulturno i folklorno nasleđe i tradicionalna gastronomija kao i savremene turističke destinacije Bavarske. Gosti večeri bili sudrzavniSekretarzaishranu, poljoprivreduišumarstvoVladeBavarske, gospodinMartin Süßler, Dekan PMF-a prof. dr Neda Mimica Dukić, Direktor Departmana prof. dr Lazar Lazić, profesori, asistenti, donatori, roditelji i prijatelji koji su došli da podrže ovaj humani projekat. Bilo je prisutno oko 200 osoba.

 

Tematsko veče je humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac od donatora, ulaznica kao i pokloni koje su donosili gosti (hrana, prostirke za pse) biće uručeni Mitaru Jojiću (8 godina) iz Siriga koji boluje od cerebralne paralize i Azilu za pse u Budisavi.

 

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski

Asistent, mr Igor Stamenković