Мсц

Велибор Ивановић

velibor.ivanovic@dgt.uns.ac.rs

Kратка биографија:

Датум и место рођења: 07.06.1998. Бијељина, Босна и Херцеговина (БИХ)
Основне студије: 1.10.2017 – 14.7.2021. Дипломирани менаџер у гастрономији
Мастер студије: 10.10.2021-21.5.2022.
Докторске студије: 15.10.2022 – данас


Контакт:
Моб: +381644791538
Е-маилveliborivan98@gmail.com
velibor.ivanovic@dgt.uns.ac.rs 


Област научног истраживања:

  • Гастрономија
  • Угоситељство
  • Храна и пиће

Предмети:

  • Основне студије:
    • Гастрономска култура и традиција (ОАС) – II година
    • Основе гастрономије (ОАС) – II година
    • Основе пекарства и посластичарства (ОАС) – III година
    • Гастрономска естетика (ОАС) – III година
    • Националне гастрономије (ОАС) – III година
  • Мастер студије:
    • Велике светске кухиње (МАС)

Звање:

  • Од 1.3.2022. Истраживач-приправник  на Kатедри за гастрономију, Департмана за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета у Новом Саду.

Остале важне информације:

  • Страни језици: Енглески, немачки, руски
  • Чланство у организацијама: Члан Kулинарске асоцијације Србије (KАС)

Одабране референце:

  • Kalenjuk Pivarski, B., Šmugović, S., Tekić, D., Ivanović, V., Novaković, A., Tešanović, D., … & Vukelić, N. (2022). Characteristics of Traditional Food Products as a Segment of Sustainable Consumption in Vojvodina’s Hospitality Industry. Sustainability14(20), 13553.
  • Grubor, B., Kalenjuk Pivarski, B., Đerčan, B., Tešanović, D., Banjac, M., Lukić, T., Ivanović, V., … & Ćirić, I. (2022). Traditional and authentic food of ethnic groups of vojvodina (northern Serbia)—preservation and potential for tourism development. Sustainability14(3), 1805.Kalenjuk Pivarski, B., Tekić, D., Šmugović, S., Banjac, M., Novaković, A., Mutavdžić, B., Ivanović, V., … & Marić,
  • A. (2023). Factors Affecting the Consumption of Traditional Food in Tourism—Perceptions of the Management Sector of Catering Facilities. Foods12(12), 2338.
  • Kalenjuk Pivarski, B., Grubor, B., Banjac, M., Đerčan, B., Tešanović, D., Šmugović, S., Ivanović, V., … & Stošić, T. (2023). The Sustainability of Gastronomic Heritage and Its Significance for Regional Tourism Development. Heritage6(4), 3402-3417.
  • Ivanović, V., Kalenjuk-Pivarski, B., & ŠmugovićaS. (2022). Traditional gastronomy products: Usage and significance in tourism and hospitality of southern Bačka (AP Vojvodina). Zbornik radova Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, (51-1), 64-72.