Kratka biografija:

Datum i mesto rođenja: 25. 09. 1980. Sisak, Hrvatska

Diplomirao je 2007. a master studije završava 2012. godine odbranom master rada pod nazivom: “Hotel menadžment u Nacionalnom parku Tara” na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu


Kontakt:
+381 21 485 2843 | mob: +381 65 800 2422 | e-mailmisha.todorovic@yahoo.com

Termini konsultacija: četvrtkom od 10:00 h do 11:00 h (kabinet GIS 4, 1. sprat)


Zvanja:

  • 2007 – 2015 – Stručni saradnik, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu
  • 2015. – Nastavnik veština, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu

Oblast naučnog istraživanja:

  • Restoraterstvo
  • Somelijerstvo
  • Barsko poslovanje
  • Organizacija protokola i svečanih prijema
  • Menadžment u hotelijerstvu

Oblast rada:

  • Praktična nastava iz oblasti servisa hrane i pića
  • Praktična nastava iz oblasti menadžmenta u hotelijerstvu
  • Restoraterstvo
  • Somelijerstvo
  • Barsko poslovanje
  • Organizacija protokola i svečanih prijema

Predmeti:

  • Stručna praksa 1 – Servis hrane i pića
  • Stručna praksa 4h – Menadžment u hotelijerstvu
  • Somelijerstvo
  • Barsko poslovanje
  • Organizacija protokola i svečanih prijema

Ostale informacije

  • Strani jezici: engleski i nemački
  • Takmičenja: Koordinator takmičarskog tima PMF-a i član žirija u više takmičarskih disciplina iz oblasti restoraterstva, restoranskog i protokolarnog servisa i barskog poslovanja na 27. Republičkom takmičenju turističke i ugostiteljske struke Srbije održanom u Kladovu 2009. godine, 28. Republičkom takmičenju turističke i ugostiteljske struke Srbije održanom u Kragujevcu 2011. godine i 29. Republičkom takmičenju turističke i ugostiteljske struke Srbije održanom u Prolom Banji 2013. godine, u organizaciji Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Srbije i Ministarstva finansija i privrede R. Srbije– sektor turizma.
  • Učešće u realizaciji Seminara o poslovanju po principima HACCP sistema u ugostiteljstvu i hotelijerstvuu organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno – matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu u periodu od 2012. do 2013. godine i od 2016. godine do danas
  • Učešće u realizaciji više od 25 humanitarnih večeri, kao praktičnog dela ispita iz predmeta Animacija i logistika u turizmu, u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, u periodu od 2007. do 2015. godine.
  • Učešće u organizaciji i realizaciji radionice „Oktobar – mesec zdrave ishrane“ u organizaciji Instituta za javno zdravlje Vojvodine i Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo u periodu od 2008. do 2016. godine.
  • Član Udruženja somelijera Vojvodine

Relevantna zaposlenja:

  • 2005 – 2006 Hotel „The Dorchester“ (5*), London, Velika Britanija – menadžment trening program u oblasti banketskog poslovanja i restoranskog servisa.
  • 2007 – 2009 Hotel Restoran „Trag “, Novi Sad – Nastavna radionica za obuku studenata, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.

Odabrane reference

  • Todorović, M. (2019): Praktikum sa dnevnikom prakse iz predmeta Stručna praksa, Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.
  • Josipović, M., Todorović, M. (2019): Praktikum sa dnevnikom prakse iz predmeta Stručna praksa 4, Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.
  • Tešanović, D.,Tomašević, I., Banjac, M., Kalenjuk, B., Todorović, M. (2016): The influene of the cutlery and dishes on restaurant food taste experience, 23th biennial international congress, Tourism and hospitality industry, 28–29 April, 2016, Collection of Papers, pp. 490-501, Opatija.
  • Ivkov, M., Blešić, I., Todorović, M., Radivojević, M. (2015): Towards better restaurant service: display of nutritional values on the menus, Contemporary trends in Toursm and Hospitality 2015 Conference, Rebranding Serbia, 8-9 July, 2015, Novi Sad.
  • Cvetković, B., Todorović, M., Čavić, S. (2015): Profitabilnost menija na primeru jela od goveđeg mesa. Časopis za teoriju i praksu hotelijerstva „Hotel link“, br 25-26, pp. 174-184. Visoka hotelijerska škola, Beograd.
  • Todorovic, M.LJ. (2014): Tourism and the Power of Otherness: Seduction of Difference. Annals Of Tourism Raeserch, Elsevier, Book review.
  • Ivkov, M., Blešić, I., Popov Raljić, J., Todorović, M., Radivojević, G. (2013): Music as a part of dining experience, 3rd International scientific conference “Development trends in tourism and hotel management“, September 12-13, 2013, Kotor, Montenegro.
  • Todorović, M., Dimitrijević, D., Jovičić, A., (2012): “Can – Trace” Food Safety Program and Implementation in Canadian Food Industry, XVI International Eco – Conference, 26–29 September, 2012, Collection of Papers, pp. 661-666, Novi Sad.
  • Dimitrijević, D., Todorović, M., (2012): Advanced Measures That Ensure Food Safety in USA – HACCP and FSMA Safety Legislation, XVI International Eco – Conference, 26–29 September, 2012, Collection of Papers, pp. 631-638, Novi Sad.
  • Jovičić, A., Milanović, T., Todorović, M., Vujičić, D. (2011): The importance of fitting personality dimensions and job characteristics in employees in the hotel management. Turizam, vol. 15, br. 3, pp. 119-131, PMF, Novi Sad.

Stručna usavršavanja

  • Sertifikat za „Oracle Hospitality Suite 8 – CRM & Property Management System“, u organizaciji Best Solutions d.o.o. i UNS, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, mart 2018. godine.
  • Sertifikat o uspešno završenom seminaru o poslovanju po principima HACCP sistema u ugostiteljstvu i hotelijerstvu u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno – matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, 2012. godine.
  • Učešće u organizaciji i realizaciji Seminara o poslovanju po principima HACCP sistema u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno – matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu u periodu od 2012. do 2013. godine i od 2016. do 2018. godine.
  • Predavač na seminaru „Savremeni trendovi uparivanja hrane i vina“ u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno – matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu u periodu od 2017. do 2018.
  • Predavač u okviru interdisciplinarne letnje škole za kineske studente na Univerzitetu u Novom Sadu, oblast: Modul 4 – gastronomija – tema: „Gastronomy of Serbia and Southeast Europe“, 20-30. maj 2017. godine.
  • Učešće u realizaciji više od 35 humanitarnih večeri, kao praktičnog dela ispita iz predmeta Animacija i logistika u turizmu, u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, u periodu od 2007. do 2020. godine.
  • Učešće u organizaciji i realizaciji radionice „Oktobar – mesec zdrave ishrane“ u organizaciji Instituta za javno zdravlje Vojvodine i Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo u periodu od 2008. do 2017. godine.
  • Član Udruženja somelijera Vojvodine

Učešće u organizaciji i realizaciji konferencija:

  •  „Contemporary trends in tourism and hospitality, 2019 – Get ready for generation”, 12. i 13. septembra 2019, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.
  •  „Migracije – uticaji, pravo i prostorno planiranje” 20-23 februar 2018, Rektorat Univerziteta u Novom Sadu, Novi Sad.
  • „Contemporary trends in tourism and hospitality, 2017 – New spaces in cultural tourism”, 1. i 2. septembar 2017, , Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.
  •  „Monitoring and Management of Visitors in Recreational nad Protected Areas” 26-30 septembar 2016, , Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.
  • 23th biennial international congress, Tourism and hospitality industry”, i 29. april 2016, Opatija, Hrvatska
  •  „MEKST2015 – II kongres studenata turizma i hotelijerstva” 27- 29  novembra 2015, Novi Sad.
  • „Contemporary trends in tourism and hospitality, 2015 – Rebranding Serbia”, 26. i 27. septembar 2015, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.
  • „XVIII International Eco – Conference“ 24-27 septembar 2014, Novi Sad
  •  „Hotelplan – Savremeni trendovi u hotelijerstvu i turizmu“ 28 i 29 novembar 2013. godine, Visoka hotelijerska škola, Beograd.
  • „Contemporary trends in tourism and hospitality – Peace, culture and tourism”, 26 i 27 septembar 2013, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.
  • „Trendovi u razvoju turizma i hotelijerstva“ 12 i 13 septembar 2013, Kotor, Crna Gora.
  • „XVI International Eco – Conference“ održanom 26-29 septembar 2012, Novi Sad
  • „Contemporary trends in tourism and hospitality” 29 i 30 septembar 2011, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.
  • „International conference on geoheritage and geotourism research – Geotrends” 24-26  juna 2010, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.
  • „Contemporary trends in tourism, hotel industry and gastronomy 2009” 26 i 27 septembar 2009, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.