asistent

dr Milan Ivkov

milan.ivkov@dgt.uns.ac.rs

Kratka biografija:

Dr Milan Ivkov je rođen u Novom Sadu 1982. godine, gde i danas živi. Diplomirao je 2006. godine, nakon čega je proveo godinu dana u Londonu na stručnom usavršavanju u hotelu “The Dorchester”. Po povratku u Srbiju, radio je kao menadžer restorana “Probus” iz Sremske Mitrovice a potom i kao marketing menadžer u kompaniji “Novosadski sajam” gde je učestvovao u organizaciji brojnih događaja. Master studije je završio 2012. godine a doktorsku disertaciju pod nazivom Modeli upravljanja kvalitetom u restoraterstvu, odbranio je 2015. godine. Na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, radi u nastavi od 2011. godine.

Dobitnik je više Erasmus+ stipendija za razmenu nastavnog osoblja koje su mu omogućile da predaje na fakultetima u Engleskoj, Nemačkoj, Češkoj, Španiji i Portugaliji. Na fakultetu sprovodi obuku za korišćenje softvera Oracle Hospitality Suite 8 (Micros Fidelio Suite 8) i poseduje sertifikat za somelijera. Govori engleski i španski jezik.


Kontakt:

Tel: +381 21 485 2842
Email: milan.ivkov@dgt.uns.ac.rs | ivkov.milan@gmail.com
Termini konsultacija: Prema dogovoru


Zvanja:

  • 2011 – Stručni saradnik na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu
  • 2015 –Asistent na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu
  • 2018 – Docent na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu

Oblast naučnog istraživanja

  • Menadžment u hotelijerstvu i restoraterstvu
  • Kvalitet usluga u ugostiteljstvu
  • Ponašanje potrošača u hotelijerstvu
  • Primena informacionih tehnologija u hotelijerstvu
  • Inovacije u hotelijerstvu
  • Hrana i vino

Predmeti:

  • Restoraterstvo
  • Usluge u ugostiteljstvu
  • Barsko poslovanje
  • Hotelska prodaja i recepcijsko poslovanje
  • Somelijerstvo
  • Menadžment u ugostiteljstvu
  • Upravljanje rizicima u ugostiteljstvu
  • Promocija i prodaja gastronomskih proizvoda

Ostale važne informacije

  • Strani jezici: engleski, španski
  • Relevantna zaposlenja:
    – 2006-2007 Hotel “The Dorchester” London – E-butler
    – 2007. Restoran “Nova Plaža” PJ “Probus” Sr. Mitrovica – Menadžer
    – 2008-2011 Novosadski sajam ad Novi Sad – Marketing menadžer

Ostale važne informacije


Projekti

  • Geotransformacija prostora Vojvodine u funkciji regionalnog razvoja: Pokrajinski sekretarijat ѕa nauku i tehnološki razvoj [114-451-2080/2016].

Odabrane reference

  • Woosnam, K.M., Stylidis D., Ivkov, M. (2020). Explaining conative destination image through cognitive and affective destination image and emotional solidarity with residents. Journal of sustainable Tourism 28:6, 917-935.
  • Stylidis, D, Woosnam, K.M., Ivkov, M, Kim, SS. (2020). Destination loyalty explained through place attachment, destination familiarity and destination image. International Journal of Tourism Research 2020, 1-13.
  • Ivkov, M., Blešić, I., Janićević, S., Kovačić, S., Miljković, Đ., Lukić, T., Sakulski, D. (2019). Natural Disasters vs Hotel Industry Resilience: An Exploratory Study amnog Hotel Managers from Europe. Open Geosciences, 378-390.
  • Kovačić, S., Jovanović, T., Miljković, Đ., Lukić, T., Marković, S., Vasiljević, Đ., Vujičić, M., Ivkov, M. (2019). Are Serbian tourists worried? The effect of psychological factors on tourists’ behavior based on the perceived risk. Open Geosciences, 273-287
  • Ivkov, M., Božić, S., Blešić, I. (2019). The effect of service staff’s verbalized hospitality towards group diners’s additional purchases and tipping behaviour. Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism 19(1), 82-94
  • Đeri, L., Stamenković, P., Blešić, I., Milićević, S., Ivkov, M. (2017). An importance-performance analysis of destination competitiveness factors: Case of Jablanica district in Serbia. Economic Research 31(1), 811-826.
  • Ivkov, M., Košutić, M., Filipović, J., Filipović, V. (2017). Spelt pasta with addition of inulin as a functional food: sensory evaluation and consumer preference. Romanian Biotechnological Letters, 23(3), 13615-13624.
  • Filipović, J., Ivkov, M., Košutić, M., Filipović, V. (2016). Ratio of omega-6/omega-3 Fatty Acids of Spelt and Flaxseed Pasta and Consumer Acceptability. Czech Journal of Food Science, 34(6), 522-528.
  • Košutić, M., Filipović, J., Pezo, L., Plavšić, D., Ivkov, M. (2016). Physical and sensory properties of corn flakes with added dry residue from wild oregano distillation. Journal of the Serbian Chemical Society 81(9), 1013-1024.
  • Đukičin Vučković, S., Đorđević, J., Milanković, J., Ivanović Bibić, Lj., Protić, B., Đorđević, T., Ivkov, M. (2018).  The development of transport infrastructure and attitudes of the local population: a case study from the Republic of Serbia. Geografisk Tidsskrift-Danish Journal of Geography 118(1), 101-113.
  • Popov Raljić, J., Arsić, N., Zlatković, B., Basarin, B., Mladenović, M., Laličić Petronijević, J., Ivkov, M., Popov, V. (2015). Evaluation of color, mineral substances and sensory uniqueness of meadow and acacia honey from Serbia. Romanian Biotechnological Letters, 20(5), 10784-10799.
  • Ivkov, M., Blešić, I., Simat, K., Demirović, D., Božić, S., Stefanović, V. (2016). Innovations in the Restaurant Industry – An Exploratory Study. Economics of Agriculture, 63(4), 1169-1186.
  • Popov-Raljić, J., Aleksić, M., Janković, V., Blešić, I., Ivkov, M. (2017). Risk management of allergenic food ingredients in hospitality. Economics of Agriculture 64(3), 1263-1276.
  • Blešić, I., Popov Raljić, J., Pivac, T., Ivkov, M. (2018). Factors influencing students’ choice of fast food restaurants. Economics of Agriculture 65(1), 257-269.