Veče sa Drakulom

 

U utorak 7.februara sa početkom u 20h u restoranu ,,Ribarac“ realizovano je 40. jubilarno tematsko – humanitarno veče u organizaciji studenata hotelijerstva i gastronomije „Veče sa Drakulom“.
Svečanoj večeri je prisustvovala 220 gostiju koji su mogli iz ugla Grofa Drakule da dožive povezanost rumunskih mitova sa istorijom.
Takođe, ljubitelji istorije i geografije i svi zainteresovani gosti kroz kulturno – umetnički program kojii je sadržao brojne prezentacije, zanimljive činjenice i informacije su mogli da upozanju tradicionalne veze i prijateljstvo između Srbije i Rumunije.
Gosti večeri su bili i dekanica Prirodno – matematičkog fakulteta prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo prof. dr Lazar Lazić, ambasadorka Rumunije, Njena Ekselencija gospođa Oana- Cristina Popa u pratnji Mihaele Osorio i Alexandra Petrut.
Novčana donacija od prodaje karata i novčanih sponzora namenjena je udruženju roditelja prevremeno rođene dece ,,Optimistik” uz čiju saradnju je bolnici u Novom Sadu na odeljenju majki obezbeđeno dve fotelje za ostvarivanje prvog kontakta majke i dece, računar i sonde za pupak.
Ovaj događaj su podržali: Work and Travel gropu, American Adventure, Tarkett, Astoria Trade, Hotel Novi Sad, Hostel Terasa, Ljiljana Grabić, Caffe bar Boss, Restoran Smiley Grill….
Vredna nagrade u tomboli priređenoj za goste obezbedili su turistička agencija ,,Karpati”, studio ,,Sofija”, hotel ,,Borkovac”, EXIT, Room Escape, Elegant, knjižara ,,Bulevar Books”, mnogobrojni frizerski saloni i restorani.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, prof. dr Anđelija Ivkov-Džigurski
Asistent, dr Igor Stamenković