Rusko veče – „Из России с любовью“ 30.01.2010.

 

U subotu 30. 01. 2010. godine na Novosadskom sajmu sa početkom u 20:00 časova održano je 3. tematsko veče u okviru manifestacije: „Animacija u turizmu grada Novog Sada 2010. godine pod nazivom “Iz Rusije s ljubavlju – Из России с любовью“.

Grupa od 20 studenata, III godine sa smerova: Menadžer u turizmu, Menadžer u hotelijerstvu i Menadžer u gastronomiji, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu realizovali su praktični deo ispita iz predmeta Animacija u turizmu.

Tokom tročasovnog programa gostima je prezentovana istorija, kulturno i folklorno nasleđe i tradicionalna gastronomija kao i turističke atraktivnosti Rusije. Gosti večeri su bili Vicekonzul ambasade Ruske federacije u Beogradu, Zamenik Direktora Departmana za nauku prof. dr Slobodan Marković, profesori, asistenti, donatori, roditelji i prijatelji koji su došli da podrže ovaj humani projekat. Bilo je prisutno oko 230 osoba.

Tematsko veče je humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac od donatora, ulaznica kao i pokloni koje su donosili gosti (slatkiši, odeća, sredstva za higijenu, školski pribor i drugo) biće uručeni Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), odeljenje u Novom Sadu i Dečijem odeljenju za onkologiju, Dečije bolnice u Novom Sadu.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski i Asistent, mr Igor Stamenković