MI SMO MALCI SAOBRAĆAJNI ZNA(L)CI

 

Grupa od dvanaest studentkinja treće godine hotelijerstva Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo nastavila je tradiciju organizovanja tematskih događaja u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu i 54. put, pod rukovodstvom profesorice dr Anđelije Ivkov Džigurski i asistenta dr Igora Stamenkovića, pokrenuli su humanitarnu akciju „Mi smo malci, saobraćajni zna(l)ci“.

Program je bio realizovan 14. Decembra 2022. godine sa početkom u 8h, u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Novom Sadu, za 28 učenika četvrtog razreda i trajao je skoro 4h. Kroz interaktivan program, predstavu, kviz, kreativnu radionicu, đacima je skrenuta pažnja na značaj bezbednog ponašanja u saobraćaju, a podršku u realizaciji programa pružili su Gordana Hubana, ispred Odeljenja saobraćajne policije policijske uprave u Novom Sadu i Nikola Veselinović, predstavnik Novosadske biciklističke inicijative, koji su održali predavanje na temu bezbednosti dece kao pešaka, vozača bicikla i putnika u vozilu.

Imajući u vidu da je ovo projekat humanitarnog karaktera, deci koja su prisustvovala programu, uručeno je 28 poklon paketića za užinu koji su napravljeni zahvaljujući sponzorima. U okviru paketića nalazile su se voda, sokovi, voće, grickalice i bojice, a đaci su dobili i medenjake. Pored ovog malog znaka pažnje koje su dobili na dan realizacije programa, učenicima ovog odeljenja uručen je i štampač. Kao ulaznicu, tog dana đaci su donosili slatkiše, knjige i školski pribor, od kojih su se pravili novogodišnji paketići i koji su uručeni Udruženju za buloznu epidermolizu „Debra“ (deca leptiri). „Debra“ je humanitarno udruženje koje povezuje osobe obolele od bulozne epidermolize i njihove porodice, pomaže u savladavanju svakodnevice i obezbeđivanju neophodnih medicinskih sredstava za zarastanje rana, negu kože i očuvanje dobrog zdravlja.

Realizaciji ovog humanitarnog projekta pomogli su: KM Knjigovodstvo 2012 DOO, MP1 Agrar DOO, Stilby DOO, Pizzeria Bocelli, knjižare Fora 4, Stil B, Solaris i  Zebra, Dečija radnja „Ogi“ i rođendaonica „Moj mali svet“ i TSV Diskont.

 

Dobrodošli na naše tematske događaje!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov Džigurski

Asistent, dr Igor Stamenković