Meksiko u Novom Sadu

 

Po svom sopstvenom nahođenju grupa od šesnaest studenata organizovala je i realizovala kompletan program tematske večeri donatorskog karaktera pod nazivom „Meksiko u Novom Sadu“. Tematsko veče je održano 13.05.2006. godine u subotu, i sastojalo se iz nekoliko delova, u okviru kojih je prezentovana gostima restorana kultura, folklorne karakteristike (muzika, nošnja, običaji), gastronomske vrednosti i život stanovnika Sjedinjenih država Meksika.

Gosti večeri bili su Rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Radmila Marinković Nedučin, Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Miroslav Vesković, Direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo prof. dr Lazar Lazić i mnogi profesori, asistenti i ostale zvanice koje su sami studenti birali. Posebno treba izdvojiti predavanje gospodina Lazara Pankovića o kulturi Meksika.

Studenti su na ovaj način pokazali kreativnost i humanost jer su sve prikupljene stvari, slatkiše i igračke poklonili deci ometenoj u razvoju iz doma u Veterniku.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski
Asistent, mr Igor Stamenković