Mađarsko veče – „Sok kicsi sokra megy” 24.01.2009.

 

U subotu 24. 01. 2010. godine Restoranu “Trag” u Petrovaradinu sa početkom u 19.30 časova održano je tematsko veče u okviru manifestacije: „Animacija u turizmu grada Novog Sada 2009. godine“ pod nazivom “Sok kicsi sokra megy – Sitnice čine ovo veče“. Grupa od 7 studenta, III godine sa smera Menadžer u gastronomiji, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu realizovala je praktični deo ispita iz predmeta Animacija u turizmu. Izvođenje ove tematske večeri je finansijski pomogao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, br. projekta: 106-451-04720/2008-0.

Tokom programa gostima je prezentovana istorija, kulturno i folklorno nasleđe i tradicionalna gastronomija kao i savremene turističke destinacije Mađarske, uz zabavne skečeve, muziku i ples. Nakon programa organizovan je kviz za goste gde su pobednici dobili adekvatne nagrade. Veče je bilo upotpunjeno bogatom gastronomskom ponudom (hladno predjelo: Mađarske kocke i hladni naresci; kim čorba, toplo predjelo: testo sa sirom; glavno jelo: tokanj sa pečurkama i prilogom; desert: gomboce).

Gosti večeri su bili Dekan PMF-a prof. dr Miroslav Vesković, profesori, asistenti, donatori, roditelji i prijatelji koji su došli da podrže ovaj humani projekat. Tematsko veče je kao i prethodna bilo humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac od donatora i ulaznica bio je namenjen deci u predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo” za kupovinu klima uređaja za objekat na Telepu u Novom Sadu.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski
Asistent, mr Igor Stamenković