Lepa Italijanska noć – La bella notte Italiana

 

U petak 22. 01. 2010. godine na Novosadskom sajmu sa početkom u 20:00 časova održano je 1. tematsko veče u okviru manifestacije: „Animacija u turizmu grada Novog Sada 2010. godine“ pod nazivom “Lepa Italijanska noć – La bella notte Italiana“. Grupa od 23 studenta, III godine sa smerova: Menadžer u turizmu, Menadžer u hotelijerstvu i Menadžer u gastronomiji, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu realizovali su praktični deo ispita iz predmeta Animacija u turizmu.

Tokom tročasovnog programa gostima je prezentovana istorija, kulturno i folklorno nasleđe i tradicionalna gastronomija kao i savremene turističke destinacije Italije. Gosti večeri su bili Dekan PMF-a prof. dr Neda Mimica Dukić, Direktor Departmana prof. dr Lazar Lazić, Direktor Master centra Novosadskog sajma Nebojša Drakulić, Članovi gradskog veća, profesori, asistenti, donatori, roditelji i prijatelji koji su došli da podrže ovaj humani projekat.

Tematsko veče je humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac od donatora, ulaznica kao i pokloni koje su donosili gosti (slatkiši, odeća, sredstva za higijenu, školski pribor i drugo) biće uručeni deci iz Svratišta za decu sa ulice u Novom Sadu kao i Tanji Perduv za hitno lečenje.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski i
Asistent, mr Igor Stamenković