Irsko veče – „Irish Heartbeat“

 

Po svom sopstvenom nahođenju grupa od jedanaest studenata organizovala je i realizovala kompletan program tematske večeri pod nazivom „Irish Heartbeat“. Tematsko veče je održano u nedelju 18.05.2008. godine, i sastojalo se iz nekoliko delova, u okviru kojih je prezentovana gostima kluba „Trema“ istorija, folklorne karakteristike, kultura, običaji i život u Irskoj.

Prisutni gosti imali su prilike da uz muziku novosadskog benda “Sober Paddies” degustiraju gurmanske specijalitete, kao što su tikvice punjene sirom, irski gulaš, i da sve to zaslade tradicionalnim irskim kolačem. Ove gurmanske specijalitete pripremili su i servirali studenti Departmana sa smerova Menadžer u hotelijerstvu i Menadžer u gastronomiji.

Gosti večeri bili su Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, prof. dr Miroslav Vesković, mnogi profesori i asistenti, sponzori, kao i ostale zvanice, koje su studenti sami birali. Studenti su na ovaj način pokazale kreativnost, a dodeljene su i mnogobrojne nagrade za učesnike igara i kviza koji su bili sastavni deo animatorskog programa.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski i
Asistent, mr Igor Stamenković