Indijsko veče – 26.01.2009.

 

U ponedeljak 26. 01. 2009. godine u restoranu “Ribarac” sa početkom u 20:00 časova održano je tematsko veče u okviru manifestacije: „Animacija u turizmu grada Novog Sada 2009. godine“ pod nazivom “Indijsko veče“.
Grupa od 20 studenta, III godine sa smerova: Menadžer u turizmu, Menadžer u hotelijerstvu i Menadžer u gastronomiji, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu realizovala je praktični deo ispita iz predmeta Animacija u turizmu.
Tokom višečasovnog programa gostima je prezentovana istorija, kulturno i folklorno nasleđe i tradicionalna gastronomija kao i savremene turističke destinacije Indije.
Gosti večeri su bili Ambasador Indije u Srbiji gospodin Ajaj Svarup sa suprugom, Rektor Novosadskog Univerziteta prof. dr Radmila Marinković Nedučin, profesori, asistenti, donatori, roditelji i prijatelji koji su došli da podrže ovaj humani projekat.
Tematsko veče je bilo humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac od donatora, ulaznica kao i pokloni koje su donosili gosti (slatkiši, odeća, sredstva za higijenu, školski pribor i drugo) prosleđen je “Opštinskom društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama” u Zrenjaninu i 26-godišnjoj Aleksandri Mitrović za neophodno lečenje.

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski
Asistent, mr Igor Stamenković