FRIDA KALO

 

U sredu, 22.12.2021. godine sa početkom u 09:30h u Novosadskom dečijem kulturnom centru grupa od devet studenata sa studijskog programa Hotelijerstvo (III godina), Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, realizovala je praktični deo ispita „Animacija i logistika u turizmu i hotelijerstvu“ pod rukovodstvom prof. dr Anđelije Ivkov Džigurski i asistenta dr Igora Stamenkovića.

Projekat pod nazivom ’’Ja sam Frida Kalo, i na platno slikam sve do čega mi je stalo”  imao je za cilj da prikaže deo likovne umetnosti kroz  likovnu umetnicu Fridu Kalo.  Studenti su prvo kroz kratak dramski prikaz upoznali učenike III3 razreda OŠ „Žarko Zrenjanin“ sa životom i radom Fride Kalo, a potom kroz praktičnu radionicu učenici su pokušali da budu mali umetnici crtajući ili autorportrete ili samu Fridu. Na kraju radionice dobili su na poklon slatke paketiće.

Kao i svi prethodni događaji i ovaj je humanitarnog karatera, gde su prikupljena sredstva od donatora i sponzora bila usmerena udruženju „Svoj svet“ koje vodi brigu o deci sa autizmom.

 

Dobro došli na naše tematske događaje!

Predmetni profesor, prof.dr Anđelija Ivkov Džigurski

Asistent, prof.dr Igor Stamenković