Egipatsko veče – “Veče u Faraon baru” 02.02.2010.

 

U utorak 02. 02. 2010. godine na Novosadskom sajmu sa početkom u 20:00 časova održano je 4. tematsko veče u okviru manifestacije: „Animacija u turizmu grada Novog Sada 2010. godine“ pod nazivom Egipatsko veče – Veče u “Faraon baru.

 

Grupa od 21 studenata, III godine sa smerova: Menadžer u turizmu, Menadžer u hotelijerstvu i Menadžer u gastronomiji, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu realizovali su praktični deo ispita iz predmeta Animacija u turizmu.

 

Tokom tročasovnog programa gostima je prezentovana istorija, kulturno i folklorno nasleđe i tradicionalna gastronomija kao i turističke destinacije Egipta. Gosti večeri su bili Ambasade Arapske Republike Egipat u Beogradu, Njegova Ekselencija Aly Galal Bassiouny sa pratnjom, Dekan Novosadskog Univerziteta prof. dr Miroslav Vesković, Direktora Departmana prof. dr Lazar Lazić, Izvršni Direktor Master centra gospodin Nebojša Drakulić, Član gradskog veća za privredu i turizam mr Marko Narandžić, Direktorka Turističke oraganizacije Grada Novog Sada Dragana Ćiraković, profesori, asistenti, donatori, roditelji i prijatelji koji su došli da podrže ovaj humani projekat. Bilo je prisutno oko 210 osoba.

 

Tematsko veče je humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac od donatora, ulaznica kao i pokloni koje su donosili gosti (slatkiši, odeća, sredstva za higijenu, školski pribor i drugo) biće uručeni Udruženju Košnica iz Novog Sada.

 

 

 

Dobrodošli na naše tematske večeri!

Predmetni profesor, dr Anđelija Ivkov-Džigurski

Asistent, mr Igor Stamenković