Istorija Departmana

Departman za geografiju osnovan je 1962. godine. Osnivač Departmana je bio akademik Branislav Bukurov. U proteklih 45 godina Departman se razvio i ojačao, tako da danas dolazi u red imena poznatih evropskih geografskih instituta.

Departman ima 67 stalno zaposlenih, 21 honorarna profesora i predavača i 21 angažovanih poslediplomaca. Na Departmanu trenutno studira 1.845 studenata na osnovnim studijama i 67 studenta na master i 25 na doktorskim studijama.

3.209
Diplomiranih studenata
2.000
Diplomskih radova iz turizma
38
Specijalističkih radova
96
Magistarskih teza

Osnovna delatnost Departmana je nastavno-obrazovna, naučna i izdavačka. Nastavno-obrazovni proces se odvija kroz osnovne, master, specijalističke i doktorske studije.

Višegodišnja naučna istraživanja su se ostvarivala kroz nekoliko projekata, među kojima su najznačajniji: “Geografska izučavanja vojvođanskih opština”, “Regionalni atlas Vojvodine”, “Geomorfološka karta Jugoslavije”, “Stanje i pravci razvoja Vojvodine”, “Kompleksna geografska istraživanja Vojvodine…

Pročitaj više

Univerzitetski kampus u Novom Sadu se nalazi na obali Dunava, okružen zelenilom, blizu centra grada.

Tu su grupisani skoro svi fakulteti novosadskog Univerziteta, studentski domovi i restorani, dom zdravlja studenata i sportski tereni, što predstavlja značajnu pogodnost.

Redovni profesor

Dr Dragan Tešanović

tesanovic.dragan@gmail.com
Redovni profesor

Dr Dragan Tešanović

tesanovic.dragan@gmail.com
Redovni profesor

Dr Dragan Tešanović

tesanovic.dragan@gmail.com

Poboljšanje kvaliteta i proširenje asortimana pekarskih i konditorskih proizvoda primenom lekovitog i aromatičnog bilja i njihovih izolata (2005-2007). Rukovodiac projekta dr Đorđe Psodorov.

Nabrajanje

Dr Stevan Savić, docent
Mr Biljana Basarin, asistent
Dr Tivadar Gaudenyi
Mr Dragan Popov, student doktorskih studija
MSc Đorđije Vasiljević, student doktorskih studija
MSc Tin Lukić, student doktorskih studija

Odobrene teme Diplomskog i Završnog rada

2019

Дипломски радови

Мастер радови

2018

Дипломски радови

Materijali za studente

Poštovani studenti, na ovoja stranici možete pronaći dodatne materijale za predavanja i vežbe. NAPOMENA - Klikom na početno slovo naziva predmeta možete brzo pronaći materijale koji vas interesuju.

Бањски, здравствени и релаксациони туризам

Математичка географија са основама астрономије