МИ СМО МАЛЦИ САОБРАЋАЈНИ ЗНА(Л)ЦИ

 

Група од дванаест студенткиња треће године хотелијерства Департмана за географију, туризам и хотелијерство наставила је традицију организовања тематских догађаја у оквиру предмета Анимација и логистика у туризму и 54. пут, под руководством професорице др Анђелије Ивков Џигурски и асистента др Игора Стаменковића, покренули су хуманитарну акцију „Ми смо малци, саобраћајни зна(л)ци“.

Програм је био реализован 14. Децембра 2022. године са почетком у 8х, у Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Новом Саду, за 28 ученика четвртог разреда и трајао је скоро 4х. Кроз интерактиван програм, представу, квиз, креативну радионицу, ђацима је скренута пажња на значај безбедног понашања у саобраћају, а подршку у реализацији програма пружили су Гордана Хубана, испред Одељења саобраћајне полиције полицијске управе у Новом Саду и Никола Веселиновић, представник Новосадске бициклистичке иницијативе, који су одржали предавање на тему безбедности деце као пешака, возача бицикла и путника у возилу.

Имајући у виду да је ово пројекат хуманитарног карактера, деци која су присуствовала програму, уручено је 28 поклон пакетића за ужину који су направљени захваљујући спонзорима. У оквиру пакетића налазиле су се вода, сокови, воће, грицкалице и бојице, а ђаци су добили и медењаке. Поред овог малог знака пажње које су добили на дан реализације програма, ученицима овог одељења уручен је и штампач. Као улазницу, тог дана ђаци су доносили слаткише, књиге и школски прибор, од којих су се правили новогодишњи пакетићи и који су уручени Удружењу за булозну епидермолизу „Дебра“ (деца лептири). „Дебра“ је хуманитарно удружење које повезује особе оболеле од булозне епидермолизе и њихове породице, помаже у савладавању свакодневице и обезбеђивању неопходних медицинских средстава за зарастање рана, негу коже и очување доброг здравља.

Реализацији овог хуманитарног пројекта помогли су: КМ Књиговодство 2012 ДОО, МП1 Аграр ДОО, Стилбy ДОО, Пиззериа Боцелли, књижаре Фора 4, Стил Б, Соларис и  Зебра, Дечија радња „Оги“ и рођендаоница „Мој мали свет“ и ТСВ Дисконт.

 

Добродошли на наше тематске догађаје!

Предметни професор, др Анђелија Ивков Џигурски

Асистент, др Игор Стаменковић