асистент

др Милан Ивков

milan.ivkov@dgt.uns.ac.rs

Кратка биографија:

Др Милан Ивков је рођен у Новом Саду 1982. године, где и данас живи. Дипломирао је 2006. године, након чега је провео годину дана у Лондону на стручном усавршавању у хотелу “Тхе Дорцхестер”. По повратку у Србију, радио је као менаџер ресторана “Пробус” из Сремске Митровице а потом и као маркетинг менаџер у компанији “Новосадски сајам” где је учествовао у организацији бројних догађаја. Мастер студије је завршио 2012. године а докторску дисертацију под називом Модели управљања квалитетом у ресторатерству, одбранио је 2015. године. На Департману за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду, ради у настави од 2011. године.

Добитник је више Ерасмус+ стипендија за размену наставног особља које су му омогућиле да предаје на факултетима у Енглеској, Немачкој, Чешкој, Шпанији и Португалији. На факултету спроводи обуку за коришћење софтвера Орацле Хоспиталитy Суите 8 (Мицрос Фиделио Суите 8) и поседује сертификат за сомелијера. Говори енглески и шпански језик.


Контакт:

Тел: +381 21 485 2842
Емаил: milan.ivkov@dgt.uns.ac.rs | ivkov.milan@gmail.com
Термини консултација: понедељком и четвртком од 10 до 11ч. Кабинет бр. 15


Звања:

  • 2011 – Стручни сарадник на Департману за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду
  • 2015 –Асистент на Департману за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду
  • 2018 – Доцент на Департману за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду

Област научног истраживања

  • Menadžment u hotelijerstvu i restoraterstvu
  • Kvalitet usluga u ugostiteljstvu
  • Ponašanje potrošača u hotelijerstvu
  • Primena informacionih tehnologija u hotelijerstvu
  • Inovacije u hotelijerstvu
  • Hrana i vino

Предмети:

  • Ресторатерство
  • Услуге у угоститељству
  • Барско пословање
  • Хотелска продаја и рецепцијско пословање
  • Сомелијерство
  • Менаџмент у угоститељству
  • Управљање ризицима у угоститељству
  • Промоција и продаја гастрономских производа

Остале важне информације

  • Страни језици: енглески, шпански

Одабране референце

  • Woosnam, K.M., Stylidis D., Ivkov, M. (2020). Explaining conative destination image through cognitive and affective destination image and emotional solidarity with residents. Journal of sustainable Tourism 28:6, 917-935.
  • Stylidis, D, Woosnam, K.M., Ivkov, M, Kim, SS. (2020). Destination loyalty explained through place attachment, destination familiarity and destination image. International Journal of Tourism Research 2020, 1-13.
  • Ivkov, M., Blešić, I., Janićević, S., Kovačić, S., Miljković, Đ., Lukić, T., Sakulski, D. (2019). Natural Disasters vs Hotel Industry Resilience: An Exploratory Study amnog Hotel Managers from Europe. Open Geosciences, 378-390.
  • Kovačić, S., Jovanović, T., Miljković, Đ., Lukić, T., Marković, S., Vasiljević, Đ., Vujičić, M., Ivkov, M. (2019). Are Serbian tourists worried? The effect of psychological factors on tourists’ behavior based on the perceived risk. Open Geosciences, 273-287
  • Ivkov, M., Božić, S., Blešić, I. (2019). The effect of service staff’s verbalized hospitality towards group diners’s additional purchases and tipping behaviour. Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism 19(1), 82-94
  • Đeri, L., Stamenković, P., Blešić, I., Milićević, S., Ivkov, M. (2017). An importance-performance analysis of destination competitiveness factors: Case of Jablanica district in Serbia. Economic Research 31(1), 811-826.
  • Ivkov, M., Košutić, M., Filipović, J., Filipović, V. (2017). Spelt pasta with addition of inulin as a functional food: sensory evaluation and consumer preference. Romanian Biotechnological Letters, 23(3), 13615-13624.
  • Filipović, J., Ivkov, M., Košutić, M., Filipović, V. (2016). Ratio of omega-6/omega-3 Fatty Acids of Spelt and Flaxseed Pasta and Consumer Acceptability. Czech Journal of Food Science, 34(6), 522-528.
  • Košutić, M., Filipović, J., Pezo, L., Plavšić, D., Ivkov, M. (2016). Physical and sensory properties of corn flakes with added dry residue from wild oregano distillation. Journal of the Serbian Chemical Society 81(9), 1013-1024.
  • Đukičin Vučković, S., Đorđević, J., Milanković, J., Ivanović Bibić, Lj., Protić, B., Đorđević, T., Ivkov, M. (2018).  The development of transport infrastructure and attitudes of the local population: a case study from the Republic of Serbia. Geografisk Tidsskrift-Danish Journal of Geography 118(1), 101-113.
  • Popov Raljić, J., Arsić, N., Zlatković, B., Basarin, B., Mladenović, M., Laličić Petronijević, J., Ivkov, M., Popov, V. (2015). Evaluation of color, mineral substances and sensory uniqueness of meadow and acacia honey from Serbia. Romanian Biotechnological Letters, 20(5), 10784-10799.
  • Ivkov, M., Blešić, I., Simat, K., Demirović, D., Božić, S., Stefanović, V. (2016). Innovations in the Restaurant Industry – An Exploratory Study. Economics of Agriculture, 63(4), 1169-1186.
  • Popov-Raljić, J., Aleksić, M., Janković, V., Blešić, I., Ivkov, M. (2017). Risk management of allergenic food ingredients in hospitality. Economics of Agriculture 64(3), 1263-1276.
  • Blešić, I., Popov Raljić, J., Pivac, T., Ivkov, M. (2018). Factors influencing students’ choice of fast food restaurants. Economics of Agriculture 65(1), 257-269.