
Кратка биографија:
Датум и место рођења: 23.07.2000 Краљево, Србија
Основне студије: 1.10.2019 – 26.9.2023. Дипломирани менаџер у гастрономији
Мастер студије: 11.10.2023 – 17.9..2024.
Докторске студије: 10.10.2024 – данас
Контакт:
Е-маил: matejastanojevic2000@gmail.com mateja.stanojevic@dgt.uns.ac.rs
Област научног истраживања:
- Гастрономија
- Угоситељство
- Храна и пиће
Predmeti:
- Osnovne studije:
o Tehnologija životnih namirnica
o Tehnologija hrane
o Tehnologija pića
o Standardizacija i kvalitet u ugostiteljstvu
o Gastronomski proizvodi - Master studije:
o Upravljanje prodajom ugostiteljskih proizvoda
o Bezbednost hrane i zakonodavstvo
Одабране референце:
- Stanojević, M., Pivarski, B. K., Šmugović, S., i Stošić, T. (2024). Društvene mreže i njihov
uticaj na izbor restorana na primeru ugostiteljsko-turističke industrije Republike Rrbije. Turističko
poslovanje, (33), 79-91. - Jaraković, S.G., Paunić, M., Vuković, A.J., Stanojević, M. (2024). Brendiranje poslodavca –
Potreba ili trend, . Turističko poslovanje, (34). - Jaraković, S.G., Stanojević, M., Vuković, A.J., (2024). Ekološki trendovi u gastronomiji. 28.
Međunarodna naučna Eko-konferencija, 13. Zdravstveno bezbednoj hrani, u Novom Sadu,
Septembar 2024. - Stanojević, M., Jaraković, S.G., Tešanović, D., Šmugović, S., Paunić, M., Vujasinović, V.,
(2024). Gastronomy in the influencer era: analysis of online influence on food consumation and
catering facility choice, GANUD International conference on Gastronomy, Nutrition And Dietetics. - Jaraković, S.G., Stanojević, M., Vujasinović. V., (2024). Očekivanja nasuprot realnosti –
procena liderskih veština u srpskim restoranima, Savremeni trendovi u turizmu i hotelijerstvu –
CTTH.