
Кратка биографија:
Датум и место рођења: 23.07.2000 Краљево, Србија
Основне студије: 1.10.2019 – 26.9.2023. Дипломирани менаџер у гастрономији
Мастер студије: 11.10.2023 – 17.9..2024.
Докторске студије: 10.10.2024 – данас
Контакт:
Област научног истраживања:
- Гастрономија
- Угоситељство
- Храна и пиће
Предмети:
- Основне студије:
- Технологија животних намирница
- Технологија хране
- Технологија пића
- Стандардизација и квалитет у угоститељству
- Гастрономски производи
- Мастер студије:
- Управљање продајом угоститељских производа
- Безбедност хране и законодавство
Звања:
- Од 1.2.2025. Истраживач-приправник на Катедри за гастрономију, Департмана за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета у Новом Саду.
Остале важне информације:
- Страни језици: Енглески, француски
- Сертификовани сомелијер, члан Удружења сомелијера Војводине (СЕРСА)
Одабране референце:
- Stanojević, M., Pivarski, B. K., Šmugović, S., i Stošić, T. (2024). Društvene mreže i njihov uticaj na izbor restorana na primeru ugostiteljsko-turističke industrije Republike Rrbije. Turističko poslovanje, (33), 79-91.
- Jaraković, S.G., Paunić, M., Vuković, A.J., Stanojević, M. (2024). Brendiranje poslodavca – Potreba ili trend, . Turističko poslovanje, (34).
- Jaraković, S.G., Stanojević, M., Vuković, A.J., (2024). Ekološki trendovi u gastronomiji. 28. Međunarodna naučna Eko-konferencija, 13. Zdravstveno bezbednoj hrani, u Novom Sadu, Septembar 2024.
- Stanojević, M., Jaraković, S.G., Tešanović, D., Šmugović, S., Paunić, M., Vujasinović, V., (2024). Gastronomy in the influencer era: analysis of online influence on food consumation and catering facility choice, GANUD International conference on Gastronomy, Nutrition And Dietetics.
- Jaraković, S.G., Stanojević, M., Vujasinović. V., (2024). Očekivanja nasuprot realnosti – procena liderskih veština u srpskim restoranima, Savremeni trendovi u turizmu i hotelijerstvu – CTTH.