Вече са Дракулом

 

У уторак 7.фебруара са почетком у 20ч у ресторану ,,Рибарац“ реализовано је 40. јубиларно тематско – хуманитарно вече у организацији студената хотелијерства и гастрономије „Вече са Дракулом“.
Свечаној вечери је присуствовала 220 гостију који су могли из угла Грофа Дракуле да доживе повезаност румунских митова са историјом.
Такође, љубитељи историје и географије и сви заинтересовани гости кроз културно – уметнички програм којии је садржао бројне презентације, занимљиве чињенице и информације су могли да упозању традиционалне везе и пријатељство између Србије и Румуније.
Гости вечери су били и деканица Природно – математичког факултета проф. др Милица Павков Хрвојевић, директор Департмана за географију, туризам и хотелијерство проф. др Лазар Лазић, амбасадорка Румуније, Њена Екселенција госпођа Оана- Цристина Попа у пратњи Михаеле Осорио и Алеxандра Петрут.
Новчана донација од продаје карата и новчаних спонзора намењена је удружењу родитеља превремено рођене деце ,,Оптимистик” уз чију сарадњу је болници у Новом Саду на одељењу мајки обезбеђено две фотеље за остваривање првог контакта мајке и деце, рачунар и сонде за пупак.
Овај догађај су подржали: Wорк анд Травел гропу, Америцан Адвентуре, Таркетт, Асториа Траде, Хотел Нови Сад, Хостел Тераса, Љиљана Грабић, Цаффе бар Босс, Ресторан Смилеy Грилл….
Вредна награде у томболи приређеној за госте обезбедили су туристичка агенција ,,Карпати”, студио ,,Софија”, хотел ,,Борковац”, ЕXИТ, Роом Есцапе, Елегант, књижара ,,Булевар Боокс”, многобројни фризерски салони и ресторани.

 

Добродошли на наше тематске вечери!

Предметни професор, проф. др Анђелија Ивков-Џигурски
Асистент, др Игор Стаменковић