Руско вече – „Из России с любовью“ 30.01.2010.

 

У суботу 30. 01. 2010. године на Новосадском сајму са почетком у 20:00 часова одржано је 3. тематско вече у оквиру манифестације: „Анимација у туризму града Новог Сада 2010. године под називом “Из Русије с љубављу – Из России с любовью“.

Група од 20 студената, III године са смерова: Менаџер у туризму, Менаџер у хотелијерству и Менаџер у гастрономији, Департмана за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета у Новом Саду реализовали су практични део испита из предмета Анимација у туризму.

Током трочасовног програма гостима је презентована историја, културно и фолклорно наслеђе и традиционална гастрономија као и туристичке атрактивности Русије. Гости вечери су били Вицеконзул амбасаде Руске федерације у Београду, Заменик Директора Департмана за науку проф. др Слободан Марковић, професори, асистенти, донатори, родитељи и пријатељи који су дошли да подрже овај хумани пројекат. Било је присутно око 230 особа.

Тематско вече је хуманитарног карактера и сав прикупљени новац од донатора, улазница као и поклони које су доносили гости (слаткиши, одећа, средства за хигијену, школски прибор и друго) биће уручени Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), одељење у Новом Саду и Дечијем одељењу за онкологију, Дечије болнице у Новом Саду.

 

Добродошли на наше тематске вечери!

Предметни професор, др Анђелија Ивков-Џигурски и Асистент, мр Игор Стаменковић