Радне акције за нове генерације

 

У суботу 26. јануара 2019. године студенти треће године туризма организовали су радну акцију у Омладинско креативном центру ОКЦе. Њихов задатак је био да презентују омладинске радне акције те су одлучили да и сами направе једну такву акцију. Она се састојала од чишћења, опремања, кречења простора и слично. 5. фебруара у Омладинском креативном центру организовано је тематско вече под називом ’Радне акције за нове генерације’ које је за циљ имало да јавности презентује простор који су студенти уредили. Такође, присутни су уживали у програму који се састојао из музичког дела, предавања и пројекције филмова.
Публици су се обратили господин Жарко Гверо, један од оснивача савеза удружења учесника омладинских радних акција, и Сања Вуковић, социолог, који су настојали да присутнима дочарају значај радних акција. Пуштани су филмови како старих радних акција, тако и нове радне акције у организацији студената. Присутнима су се обратили проф. др Анђелија Ивков-Џигурски, проф. др Игор Стаменковић, продекан за наставу проф. др Татјана Пивац и проф. др Мирослав Вујичић. Након програма, гости су могли да уживају у канапеима и коктелима које су припремили студенти гастрономије. Средства која су сакупљена на овом тематском догађају су усмерена студентима Природно-математичког факултета којима је услед несрећних животних околности онемогућено даље школовање.
Реализацију овог пројекта су помогли: Бест Изградња, ауто школа М&М, школа језика Пиццадиллy, кројачки атеље Најшнајдерај, НовоПлус, клуб Вериге, ТД кафе, Дапси Лине, Гомеx, штампарија Стојков, месара Штранд, Пластеници из газдинства Бодваји, Цанон, Старо Здање, цвећара Теа, балон схоп Мегабренд, тапетарија Татјана, Газдинство Илић, Тржница Нови Сад, Био Зрнце и многи други.

 

Добро дошли на наше тематске догађаје!
Предметни професор, проф.др Анђелија Ивков- Џигурски
Асистент, доц.др Игор Стаменковић