„У ритму прошлих времена“

 

02.02.2012. године студенти Природно-математичког факултета организовали су вече анимације под називом „У ритму прошлих времена“ на којој је око 250 званица имало част да присуствује оживљавању грандиозних плесова великих дворова са краја XIX века уз велике гастрономске кулинарије и гостопримство студената и професора како се само могло и очекивати на великим дворовима.
Почасни гости ове вечери били су одбојкашки репрезентативци Србије Слободан Бошкан, Васа Мијић и Андрија Герић који су одлучили да подрже акцију студената ПМФ-а и да покажу хуману страну своје личности. Својим присуством почаствавао је присутне и ректор Новосадског Универзитета проф. др Мирослав Весковић који је за своје студенте имао само речи хвале.
Вече анимације „У ритму прошлих времена“ за циљ је имало истицање културних вредности приказујући како је то изгледало на великим дворовима у другој половини XIX века. Вече је замишљено као такмичарски дух за борбу за Европску стипендију кроз плесове Енглески валцер, Бечки валцер, Пасо Доубле, Староградске игре, балет и кроз интерпретацију француских шансона и традиционалних Италијанских песама и туристичку презентацију двораца Европе водећи госте кроз Велику Британију, Шпанију, Француску, Аустрију, Немачку, Италију, Русију и Србију.
Сва средстава која су прикупљена организовањем бала намењена су хуманитарној организацији „Срце“ која послује на територији Војводине већ 20 година у циљу помоћи и превенцији људима који болују од свих типова депресије, нарочито спречавања самоубистава чији проценат у Србији данас није на завидном нивоу.
Главни покровитељи вечери су првенствено били Природно-математички факултет, Департман за географију, туризам и хотелијерство и хотел Парк из Новог Сада. Своју хуману страну показали су још многобројни спонзори: Српско народно позориште, Магични свет Нови Сад, Балетска школа Нови Сад, Академија Уметности Нови Сад, КУД Соња Маринковић, Кикибер фарм Вршац, Агроферт Нови Сад, Књаз Милош Арандјеловац, Го2 Травеллинг Нови Сад, Брауереи МБ Нови Сад, Грађевинац Бачки Јарак, ДОО Глобус Бијељина, Плесни клуб Фиеста, ЈКП Градско Зеленило, Пасханга цафее Нови Сад, Фудбалски клуб Бачка Пачир, ЕКО ДБ Пачир, 2 шмизле накит Београд, ИМГ теретана Нови Сад, Бабз блуе фризерски салон Нови Сад, Хотел клуб А Копаоник, златара Јанковић Нови Сад, посластичарнице Слаткиш, Слађана, Умичевић, Ноисете, Палма, Породица Лазаревић, кетеринг Раљић и пекаре Ања и Дунав.
Велику подршку студенти су добили и од својих професора Љубице Ивановић која је помогла у креирању сувенира за даме које су биле гости вечери, а посебну захвалност студенти дугују фирми Лазарус из Каћа и професору др Лазару Лазићу који им је изашао у сусрет и помогао око дизајна и штампања улазница и плаката за ово вече.

 

Добродошли на наше тематске вечери!

Предметни професор, др Анђелија Ивков-Џигурски