Приче из давнина – авантуре Кике и Дина

 

У четвртак, 21. децембра 2017. године са почетком у 10ч у новосадском вртићу “Калимеро”, група од 14 студената III године Природно-математичког факултета, смера Хотелијерство реализовали су практични део испита “Анимација и логистика у туризму” кроз представу и радионицу за децу “Причеиздавнина, авантуреКике и Дина“.
Циљ овог дружења био је да студенти кроз представу приближе деци како су живели диносауруси и мамут Кика, а кроз креативну радионицу да цртају, боје и праве фигуре од глине.
Гости представе били су професори Природно-математичког факултета, васпитачи и око 50 деце, као и представници Радио-телевизије Војводина са којима су деца из вртића и студенти снимали емисију “Хајде самном у обданиште”.
Имајући у виду да је овај пројекат хуманитарног карактера, уручење поклон пакет вртићу “Калимеро” у виду школског прибора и  средстава за рад који су студенти прикупили уз помоћ донатора.
Поред поклона, вртићу су уручене играчке за децу, 4 Lazybega, едукативне слагалице, фотоапарат, књиге и друго.
Главни покровитељ: Природно-математички факултет, Департман за Географију, Туризам и Хотелијерство.
Реализацију овог хуманитарног пројекта подржали су: Сава Цооп, Гума-Белт, ПРП Свети Никола, Лазy Баг Гоцхер, Народни Музеј Кикинда, Дино Парк, Књижара Чуперак, Малпи Тиха Књига, Соул Н Десигн.

Добро дошли на наше тематске догађаје!
Предметни професор, проф.др Анђелија Ивков- Џигурски
Асистент, доц.др Игор Стаменковић