Мађарско вече – „Сок кицси сокра мегy” 24.01.2009.

 

У суботу 24. 01. 2010. године Ресторану “Траг” у Петроварадину са почетком у 19.30 часова одржано је тематско вече у оквиру манифестације: „Анимација у туризму града Новог Сада 2009. године“ под називом “Сок кицси сокра мегy – Ситнице чине ово вече“. Група од 7 студента, ИИИ године са смера Менаџер у гастрономији, Департмана за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета у Новом Саду реализовала је практични део испита из предмета Анимација у туризму. Извођење ове тематске вечери је финансијски помогао Покрајински секретаријат за образовање, бр. пројекта: 106-451-04720/2008-0.

Током програма гостима је презентована историја, културно и фолклорно наслеђе и традиционална гастрономија као и савремене туристичке дестинације Мађарске, уз забавне скечеве, музику и плес. Након програма организован је квиз за госте где су победници добили адекватне награде. Вече је било употпуњено богатом гастрономском понудом (хладно предјело: Мађарске коцке и хладни наресци; ким чорба, топло предјело: тесто са сиром; главно јело: токањ са печуркама и прилогом; десерт: гомбоце).

Гости вечери су били Декан ПМФ-а проф. др Мирослав Весковић, професори, асистенти, донатори, родитељи и пријатељи који су дошли да подрже овај хумани пројекат. Тематско вече је као и претходна било хуманитарног карактера и сав прикупљени новац од донатора и улазница био је намењен деци у предшколској установи “Радосно детињство” за куповину клима уређаја за објекат на Телепу у Новом Саду.

 

Добродошли на наше тематске вечери!

Предметни професор, др Анђелија Ивков-Џигурски
Асистент, мр Игор Стаменковић